Kamyko Napisano 24 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwiecień 2019 Witam mam problem w swoim marzocchi 29 po zamontowaniu miałem zderzenie z slupkiem na zakręcie nie zmieściłem się 🙄 po tym czasie rower stał 3 dni w garażu od wczoraj zobaczyłem że coś stuka po stronie golenia od komory powietrze dzieje się to po wejściu na rower suknie raz lub dwa potem nic się nie dzieje z nim pracuje normalne powietrze trzyma tak samo jak i regulacje. Podobny stuk mam gdy amortyzator jest na pełnej blokadzie i w dziurę w jadę. Amortyzator jest nowy nie ma 100km nawet przejechane. Wie ktoś z czym może być problem? Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 24 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwiecień 2019 Spróbować musisz go pouginac wtedy będziesz słyszał czy coś stukaUderzyleś amortyzatorem czy kołem?Może to nie amor a coś innego? Odnośnik do komentarza
Kamyko Napisano 24 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwiecień 2019 (edytowane) Uderzyłem aby kierownica rączka obdarta stery mi skręciło jechałem dalej i było ok tylko jak postał rower to te stukanie na początku jazdy słychać a tak jak rower stoi i uginam amortyzator to nic nie stuka może wina sterów nie rozbierałem ich a mam pół zintegrowane i na bieżni uszczelniaczy alu pod kulkami Edytowane 24 Kwiecień 2019 przez Kamyko Błąd w zdaniu Odnośnik do komentarza
elmapeto Napisano 24 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwiecień 2019 Żeby znaleźć przyczyne stukania po kolizji niestety trzeba rozebrać cały przód (kierownicę, mostek...) Jak poskladasz od nowa ,a stukanie nie ustanie można myśleć dalej. Tak bym zrobił. Odnośnik do komentarza
Kamyko Napisano 24 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwiecień 2019 (edytowane) Już wiem co jest. Strzela jak się przedni hamulec blokuje, coś tarcza się ślizga. Odtłuszczony, poprawiłem zacisk, ale to samo. Chyba klocki są zalane olejem 😣 Dziękuję za pomoc. Jaki słownik nie mam po 2 nie zablokuj sobie to czu coś charakter upośledzenia Edytowane 24 Kwiecień 2019 przez SpiderMAN Ortografia!!! interpunkcja!!! Kolejne tak napisane posty usunę! Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 24 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwiecień 2019 Jak trzymasz na hamulcu i ruszasz rowerem przód tył to wtedy wydaje trzaski ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi