Skocz do zawartości

Marzocchi 320 lr 29'' - nieprawidłowa praca amortyzatora.

Kamyko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem w swoim marzocchi 29 po zamontowaniu miałem zderzenie z slupkiem na zakręcie nie zmieściłem się 🙄 po tym czasie rower stał 3 dni w garażu od wczoraj zobaczyłem że coś stuka po stronie golenia od komory powietrze dzieje się to po wejściu na rower suknie raz lub dwa potem nic się nie dzieje z nim pracuje normalne powietrze trzyma tak samo jak i regulacje. Podobny stuk mam gdy amortyzator jest na pełnej blokadzie i w dziurę w jadę. Amortyzator jest nowy nie ma 100km nawet przejechane. Wie ktoś z czym może być problem? 

Uderzyłem aby kierownica rączka obdarta  stery mi skręciło jechałem dalej i było ok tylko jak postał rower to te stukanie na początku jazdy słychać a tak jak rower stoi i uginam amortyzator to nic nie stuka może wina sterów nie rozbierałem ich a mam pół zintegrowane i na bieżni uszczelniaczy alu pod kulkami 

Edytowane przez Kamyko
Błąd w zdaniu

Żeby znaleźć przyczyne stukania po kolizji niestety trzeba rozebrać cały przód (kierownicę, mostek...) Jak poskladasz od nowa ,a stukanie nie ustanie można myśleć dalej. Tak bym zrobił.

Już wiem co jest. Strzela jak się przedni hamulec blokuje, coś tarcza się ślizga. Odtłuszczony, poprawiłem zacisk, ale to samo. Chyba klocki są zalane olejem 😣 Dziękuję za pomoc.

Jaki słownik nie mam po 2 nie zablokuj sobie to czu coś charakter upośledzenia

Edytowane przez SpiderMAN
Ortografia!!! interpunkcja!!! Kolejne tak napisane posty usunę!