Konrad579 Napisano 22 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 22 Kwiecień 2019 Witam mam do kupna rock shox boxxer rc z roku 2011-2012 mankamentem jest rysa rysy na lewej ladze czy tam nie ma żadnego komory nie wplynie to źle na pracę amortyzatora? Odnośnik do komentarza
Kruk Napisano 22 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 22 Kwiecień 2019 Amor z tych lat zwłaszcza Boxxer był na pewno nie raz katowany na różnych hopkach czy dropach, rysy są nie wskazane na lagach a jak są głębokie to z automatu trzeba je zmienić. Po drugie nie wiesz jak amor wygląda w środku, jeśli znasz pełną jego historie, bo np. od kumpla możesz go kupić to inna sprawa. Wrzuć fotki tych rys. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 22 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 22 Kwiecień 2019 Najlepiej wrzuć foto z rysamiI tak jak pisał kruku by się nie okazało że jest zmasakrowany w środkuBo to będzie skórka za wyprawkę Odnośnik do komentarza
Konrad579 Napisano 22 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwiecień 2019 (edytowane) Amortyzator po pełnym serwisie wiec środek jest wymieniony https://m.olx.pl/oferta/rock-shox-boxxer-rc-26-200mm-dh-fr-fox-40-dorado-wc-team-CID767-IDzBF2S.html?backUrl=%2Fmojolx%2Fodpowiedzi%2F tutaj jest link do amortyzatora niestety nie unialem dodac zdjęć Edytowane 22 Kwiecień 2019 przez Konrad579 Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 23 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 23 Kwiecień 2019 Po pełnym serwisie a półki usyfione. Niemiec pewnie do dziś za nim płacze. Ja by nie ryzykował. Widać, że amor sporo przeszedł. Odnośnik do komentarza
Kruk Napisano 23 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 23 Kwiecień 2019 Też mi się wydaję że to syf, jaki serwisant by nie wymył amora przed serwisem ? O_O Jedna drobina która by wpadła do środka i lagi zdarte. Jak Ci koleś pokaże zdjęte golenie dolne i zrobi fotki i lagów całych i goleni od środka i będzie okey to wtedy by można myśleć, inaczej ja bym nie ryzykował, choć podejrzewam że Cię korci portfel Jak będzie środek zjechany to to złom jest i ktoś chce się pozbyć, wiele osób tak robi, zwłaszcza z amorami do Enduro czy DH, tutaj trzeba uważać. Rysy na goleniu i góry między półkami bym się aż tak nie przejmował bo tam amor nie pracuje nie mniej ciekawi mnie jak one tam powstały? o_O Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 23 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 23 Kwiecień 2019 Same rysy nie dyskwalifikują amortyzator. Gorzej jak powodują jakieś wycieki. Jeśli jest sucho a są rysy to trzeba szukać dalej. Jeśli potrzebujesz czegoś pewnego a właściciela nie znasz to rzeczywiście, lepiej szukać dalej. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 23 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 23 Kwiecień 2019 Z drugiej strony serwis mógł robić sam, amor jest biały więc każdy ślad na nim zostanie Odnośnik do komentarza
Konrad579 Napisano 23 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwiecień 2019 (edytowane) Dziękuje wam za pomoc I tez jak tu jesteśmy czy lebszy bedzie boxxer albo marzochci https://m.olx.pl/oferta/marzocchi-888-CID767-IDzkegA.html I czy amortyzatory poniżej 2007r dalej mogą dobrze działać? Edytowane 23 Kwiecień 2019 przez Konrad579 Odnośnik do komentarza
Kruk Napisano 23 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 23 Kwiecień 2019 Lepszy jak już nie ma słówka "lebszy" Co do tego Marzocchi...ogólnie takie amory nie służą do patrzenia tylko do wałkowania i właściciel na pewno o tym wie i tak go użytkował. Amor taki nawet jak jest w bardzo dobrym stanie to na pewno jest tylko 12 latami zmęczony, gdzieś mogą być już luzy, ciężko ocenić tylko ze zdjęć. Odnośnik do komentarza
Konrad579 Napisano 23 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwiecień 2019 (edytowane) Tak to wiem że on ma być do naprawdę trudnego terenu chopy korzenie kamienie itp ale na forach mozna sie spotkac z opiniami ze boxxer to jedt delikatny amortyzator a marzocchi to ponoć twardziel, i przepraszam lepszy* Edytowane 23 Kwiecień 2019 przez Konrad579 Odnośnik do komentarza
Kruk Napisano 23 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 23 Kwiecień 2019 Ja Ci nie doradzę bo nie wiem jak wygląda środek tych amorów, trzeba mieć tylko to na uwadze że 12 czy 10 letni amor do latania na pewno swoje widział Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 23 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 23 Kwiecień 2019 Zobacz sobie na forum endurotrophy jest to forum gdzie 99% to enduro i chłopaki z dh może się tak czegoś dowieszForum jest trochę przygaszone ale może znajdziesz informacje które są ci potrzebne Odnośnik do komentarza
Kruk Napisano 23 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 23 Kwiecień 2019 Dobry pomysł Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi