Skocz do zawartości

RockShox Boxxer rc 2011-2012 - rysy na lewej ladze.

Konrad579

Rekomendowane odpowiedzi

Amor z tych lat zwłaszcza Boxxer był na pewno nie raz katowany na różnych hopkach czy dropach, rysy są nie wskazane na lagach a jak są głębokie to z automatu trzeba je zmienić. Po drugie nie wiesz jak amor wygląda w środku, jeśli znasz pełną jego historie, bo np. od kumpla możesz go kupić to inna sprawa. Wrzuć fotki tych rys.

Też mi się wydaję że to syf, jaki serwisant by nie wymył amora przed serwisem ? O_O Jedna drobina która by wpadła do środka i lagi zdarte. Jak Ci koleś pokaże zdjęte golenie dolne i zrobi fotki i lagów całych i goleni od środka i będzie okey to wtedy by można myśleć, inaczej ja bym nie ryzykował, choć podejrzewam że Cię korci portfel :D 

Jak będzie środek zjechany to to złom jest i ktoś chce się pozbyć, wiele osób tak robi, zwłaszcza z amorami do Enduro czy DH, tutaj trzeba uważać. Rysy na goleniu i góry między półkami bym się aż tak nie przejmował bo tam amor nie pracuje nie mniej ciekawi mnie jak one tam powstały? o_O 

Same rysy nie dyskwalifikują amortyzator. Gorzej jak powodują jakieś wycieki. Jeśli jest sucho a są rysy to trzeba szukać dalej. Jeśli potrzebujesz czegoś pewnego a właściciela nie znasz to rzeczywiście, lepiej szukać dalej. 

Lepszy jak już :) nie ma słówka "lebszy" :D Co do tego Marzocchi...ogólnie takie amory nie służą do patrzenia tylko do wałkowania i właściciel na pewno o tym wie i tak go użytkował. Amor taki nawet jak jest w bardzo dobrym stanie to na pewno jest tylko 12 latami zmęczony, gdzieś mogą być już luzy, ciężko ocenić tylko ze zdjęć.

Tak to wiem że on ma być do naprawdę trudnego terenu chopy korzenie kamienie itp ale na forach mozna sie spotkac z opiniami ze boxxer to jedt delikatny amortyzator a marzocchi to ponoć twardziel, i przepraszam lepszy*

Edytowane przez Konrad579

Zobacz sobie na forum endurotrophy jest to forum gdzie 99% to enduro i chłopaki z dh może się tak czegoś dowiesz
Forum jest trochę przygaszone ale może znajdziesz informacje które są ci potrzebne