Toczny Napisano 20 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 20 Kwiecień 2019 O co kaman ? Jutro zajączek przyniesie mi stojak serwisowy z Lidla 😛 wiec będę mógł nim się w końcu zająć jak się należy. Mam Rometa Mustanga 27,5 Przejechałem 500 km i tak mam jak na filmiku. Podczas jazdy coś mi dziwnie hałasuje, możliwe ze to to ???? Mnie się wydaje ze hałas to coś jeszcze innego. Jakby dochodził z korby. Pozdro Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 20 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 20 Kwiecień 2019 To nie kaseta ma luz a bębenek. Możesz probować kasować te luzy ale łatwiej i szybciej wymienić go na nowy. Co to za piasta? Odnośnik do komentarza
Kruk Napisano 20 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 20 Kwiecień 2019 uuuu jak nic luz na bębenku, tak jak Przeluka piszę możesz go próbować kasować. Niestety jest to częste zjawisko przy tanich piastach. Odnośnik do komentarza
Toczny Napisano 20 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwiecień 2019 Dzięki za info. Wymienić to wymienić 🙂 prześlijcie proszę linki do narzędzi które trzeba mieć w swoim domowym warsztacie. Muszę się zaopatrzyć przed jego wymiana. Szczerze to nie mam pojęcia co to za Piasta. Nawet nie wiem gdzie tego szukać, może będzie w specyfikacji jak go kupowałem. Pozdro Odnośnik do komentarza
Kruk Napisano 20 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 20 Kwiecień 2019 Ja bym wymienił tą piastę przynajmniej na SLX'ową i nie bawił się w nią. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 20 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 20 Kwiecień 2019 Żeby napisać czego potrzebujesz muszę znać model piasty. Na korpusie piasty powinno coś być. Napewno potrzebny będzie bacik, klucz do kasety i klucze do konusów. Do tego pewnie imbus albo 11 albo 12 do odkręcenia bębenka. Może faktycznie lepiej pomyśleć nad lepszą piasta. Odnośnik do komentarza
Toczny Napisano 20 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwiecień 2019 (edytowane) Shimano Innych oznaczeń niż na fotce nie ma Chce w ogóle wymienić napęd na 2x10 lub 1x11 3 zębatki z przodu są dla mnie zbędne. Mam taka blokadę w przerzutkach na kierownicy ze mogę używać tylko dwóch zębatek a trzecia blokuje ale czuje żeby wstawić coś lepszego. Coś polecacie ??? Edytowane 20 Kwiecień 2019 przez Toczny Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 20 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 20 Kwiecień 2019 Wystarczyło wrzucić w googla... https://allegro.pl/oferta/shimano-bebenek-glowka-piasty-fh-rm66-fh-rm35-7918453608?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_UZSD_pla_sport_turystyka_rowery_akcesoria&ev_adgr=Rowery+i+akcesoria&gclid=Cj0KCQjwhuvlBRCeARIsAM720HrsD97olTEIFNCvTDhJ4kBs8MbSNfq6AvV6xeLwTzZmGvKMJMqmVYkaAjRTEALw_wcB Na temat napędów to sporo materiałów na forum. Polecam pogrzebać, bo powtarzać się nie ma sensu. Podlinkuj specyfikacje roweru. Odnośnik do komentarza
Toczny Napisano 20 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwiecień 2019 @PrzeLuka dziękuje za info. Fajnie, że są jeszcze tacy ludzie jak Ty. Doradzą i pomogą w jakimś stopniu. Spodziewałem się, że każdy zignoruje ten temat. Wiesz jak to jest... nikt mi nie doradzał to i ja nie będę. Jeszcze raz dzięki. Myśle, że sam ogarnę i wymienię ten bębenek. Rower jest na gwarancji do października ale nie wiem czy to podlega. Pozdro. EDIT PrzeLuka Zwrotów o "parówkach" nie używamy na forum. Nie przystoi. Poprawna składnia i interpunkcja są mile widziane. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 20 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 20 Kwiecień 2019 Jeśli rower jest na gwarancji to idz z tym najpierw na serwis, bo to trochę słabo, że po 500 km ma taki luz. Jak wymienią w ramach gwarancji to masz pare zł w kieszeni. Odnośnik do komentarza
Michal2008 Napisano 21 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 21 Kwiecień 2019 Miałem podobnie w piaście Deore Boost wymienili na gwarancji i dalej jest ten luz i jak badałem temat to taki luz występuje. Zdejmiesz kasetę to na bębenku będzie minimalny luz jak weźmiesz nową piastę będzie podobnie. A takich tematów czy na forum czy na YT jest multum... Możesz jedynie spróbować na gwarancji. Żebyś się potem nie zdziwił, że zmienisz sam na nowy bębenek czy piastę, a luz i tak będzie. Odnośnik do komentarza
Kruk Napisano 21 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 21 Kwiecień 2019 Dlatego w piasty zawsze warto zainwestować i kupić jakieś maszynówki Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi