Marcin_1 Napisano 18 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 18 Kwiecień 2019 Mam problem ze starszym rowerem. Tylna przerzutka potrafi w trakcie jazdy sama przerzucać biegi w górę i w dół. Nie wiem czy da się to jakoś naprawić. Pomyślałem o zakupie nowej, razem z manetką. Nie znam się na tym, nie wiem czym się sugerować, żeby pasowała. Stary zestaw to shimano STX. Załączam zdjęcia. Dodatkowym problemem jest fakt, że manetka jest zintegrowana z klamką hamulca. Nie wiem czy powinienem wymienić całość, czy tylko przerzutkę. Proszę o jakieś rady. Przerzutka ma siedem przełożeń. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Piotr78 Napisano 18 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 18 Kwiecień 2019 Raczej kwestia regulacji, jeśli podczas pedałowania " zmienia sama biegi". Widzę, że pancerz ostatni może być do wymiany, ale to nie powod. Przerzutka ma chyba wymienione koleczka z oryginalnych 10 zębów na 11. Ale to też nie powód. Stawiam na regulację. To jest starsza, ale bdb przerzutka ( i manetki ). Odnośnik do komentarza
Kruk Napisano 18 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 18 Kwiecień 2019 Ciężka sprawa, stare przerzutki mają bardzo słabe sprężyny przez co jak linka jest już stara i coś rdzy złapała a pancerz wyjechany w środku to będą takie cyrki. Spróbuje wpierw linki i pancerze zmienić, wyregulować przerzutki. Odnośnik do komentarza
Marcin_1 Napisano 19 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwiecień 2019 Dzięki za rady. Zmienię najpierw linkę i pancerz na całej długości. I tak trzeba by to zmienić przy nowej przerzutce. Dam znać jaki efekt. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi