Skocz do zawartości

Ból kolana, może być ustawienie bloku?

Maaciek26

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po zmienie roweru, kupieniu pedałów Shimano zmiana z looka w prawym kolanie czuje ból, kłócie od zewnętrznej strony kolana głównie jak staje na pedały lub jak robię jakiś sprint czy wina może leżeć po stronie złego ustawienia bloków czy nie ? Obniżyłem siodełko zero zmian lewe kolano nie boli chociaż nie mam tam wiązadeł krzyżowych. Proszę o jakas pomoc w zdiagnozowaniu tego zjawiska 

Opublikowano

Zamontuj platformy. Jak nie będzie bolało, to znaczy, że masz źle bloki ustawione.... Jak będzie dalej, to może trzeba siodełko przod/tył wyregulować. Albo szukać dalej... 

• Pomógł 1
Opublikowano

U mnie był ból lewego kolana jak noga była za blisko ramy. Przesunięcie bloka bardziej w stronę roweru rozwiązało problem. 

• Pomógł 1
Opublikowano
15 minut temu, Kajgana napisał:

Zamontuj platformy. Jak nie będzie bolało, to znaczy, że masz źle bloki ustawione.... Jak będzie dalej, to może trzeba siodełko przod/tył wyregulować. Albo szukać dalej... 

Spróbuję jutro , chociaż przeważnie pojawia się ból około po 20km.

8 minut temu, Łukasz_P napisał:

U mnie był ból lewego kolana jak noga była za blisko ramy. Przesunięcie bloka bardziej w stronę roweru rozwiązało problem. 

Właśnie tak może być i u mnie bo bloki trochę się różnią od Shimano i looka , i prawe kolano ściągam do górnej części ramy tak do środka jutro będzie dzień testów 

Opublikowano
Godzinę temu, Łukasz_P napisał:

bloka

bloku ;) 

• Lubię to! 2
Opublikowano

Wiesz ile walczyłem ze sobą czy blok od pedałów standardowo się odmienia czy właśnie tak napisałem i zło wygrało 😅

• Lubię to! 1