glazier Napisano 16 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 16 Kwiecień 2019 Czołem koleżanki i koledzy! To mój pierwszy post tutaj, także proszę o wyrozumiałość Od niedawna jestem zapaleńcem roweru szosowego i chciałbym rozpocząć pomiary kadencji treningów. Tutaj pojawia się dość ciekawy temat - otóż posiadam zegarek Polar M430, który mierzy poziom tętna z nadgarstka. Poza tym całkiem fajnie obrazuje przebytą trasę, integruje się ze Stravą itp... Wadą ww. urządzenia jest jednak brak możliwości integracji z czujnikiem kadencji firmy Polar. Możliwość taką ma natomiast komputer omawianej firmy: V650 lub M460. Z tego co wiem, oba ww. modele mają możliwość integracji z czujnikiem kadencji 👍, ale poziom tętna pobierają z ... opaski na klatkę piersiową ... I tu pojawia się rozkminka - czy zegarek Polar M430 będzie w stanie "pogadać online'owo" z komputerem tejże firmy przekazując mu dane o tętnie podczas treningu? Być może ktoś już przerabiał podobny temat i będzie w stanie pomóc Odnośnik do komentarza
Łukasz_P Napisano 16 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 16 Kwiecień 2019 Nie ma takiej możliwości. Musisz mieć pasek HR po BT. Odnośnik do komentarza
glazier Napisano 16 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwiecień 2019 Dzięki za odpowiedź. Widzę, że można również użyć opaski na rękę (OH1). Cóż, trzeba zacząć szperać po olx'ach itp Odnośnik do komentarza
Łukasz_P Napisano 16 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 16 Kwiecień 2019 Nie wiem jak tam z jej dokładnością. Ale H7 i H10 klasa. Ta z Decathlonu za ok. 150 zł też posłuży Ci lata. 1 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi