PanTalon71 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Witam Jestem nowy na forum więc na początek pozdrawiam wszystkich szajbusów rowerowych Mam pytanie, ponieważ szykuję się do zmiany całej grupy w swoim rowerze na Deore 6000 a nie jestem ekspertem jeżeli chodzi o dobór a raczej zgodność poszczególnych elementów, tylko tyle ile dowiedziałem się z doświadczeń swoich i innych rowerzystów. Wybrałem już wszystko co mnie interesuje i prosiłbym, jeżeli to możliwe o sprawdzenie i ewentualną weryfikację sprzętu. Załączam zdjęcia koszyka dla lepszej weryfikacji
User56sz Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 (edytowane) Suport kupiłbym accent bb-ex-pro. Masz typowe łożyska do ewentualnego serwisu. Jest bardziej wytrzymały. Polecam. Łańcuch osobiście wolę KMC. Edytowane 16 Kwietnia 2019 przez User56sz
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Tylną przerzutkę weź GS zamiast SGS. Klamki są w systemie mocowania I-spec 2, więc możesz się pokusić o manetkę w tym systemie. Łańcuch CN-HG54 też nie będzie zły.
w0jta5 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 (edytowane) Myślę, że warto dodać do jakiego to ma być roweru, żeby nie było boostów lub inncyh niespodzianek. Dwa czy korbę na pewno potrzebujesz 175 mm - osoby z krótszą nogą powinny mieć 170 mm - sprawdź na necie rozpiskę. Do tarcz 180 mm prawdopodobnie będziesz potrzebował adaptery. Korba 38-28 z kasetą 11-36 nie jest najlepsza na bardziej strome podjazdy. Nie wiemy w jakim terenie zamierzasz użytkować rower. Edytowane 16 Kwietnia 2019 przez w0jta5
PanTalon71 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2019 @PrzeLuka tak się właśnie myślałem że krótsza będzie lepszą opcją a co do manetki to wole jednak z "cyferblatem" Co do łańcucha, to czy ten który podałeś będzie kompatybilny z systemem Dyna-Sys w którym jest kaseta? @w0jta5 do roweru MTB Co do korby to mam 184 cm wzrostu i dość długie nogi a ramę w rozmiarze L więc nie wiem czy 170 mm nie będą za krótkie Co do adapterów to wiem, tylko zamawiam je w innym sklepie bo ten nie ma ich na stanie Co do korby i kasety to roweru użytkuje raczej na długie dystanse oraz czasem jakiś teren, las itp.
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 @PanTalon71 google 😉 Ale odpowiem. Tak, 54ka jest kompatybilna z DS. Do 2 x 10 to chyba przedniej zmieniarki Ci brakuje.
PanTalon71 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2019 @PrzeLuka nie brakuje bo już mam Dzięki za podpowiedź
Rekomendowane odpowiedzi