matwoz1199 Napisano 14 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 14 Kwiecień 2019 Witam posiadam ramę dartmoor blackbird z mocowanie dampera o starszym typie. Problem polega na tym że nie posiadam tuleji i śruby mocującej więc chciałbym zakupić taką której także nie mogę znaleźć. Postanowiłem wymienić link z nowszej ramy z 2018. Robił ktoś taki zabieg? Według 1000 filmów to tylko zmienił się otwór na śrubę od dampera. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 14 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 14 Kwiecień 2019 Ale tuleje można dorobić lub zamówićSą sklepy lub fachowcy którzy się tym zajmują Odnośnik do komentarza
matwoz1199 Napisano 14 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwiecień 2019 W sumie tuleje tak lecz w starszym typie uporczywa była śruba która albo zostawała ukręcona albo sama się odkręcała i gubiła. W nowszym widać że została mocno dopracowana i tego problemu już nie ma gdyż jest tulejośruba potocznie tak nazwę. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 14 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 14 Kwiecień 2019 Nie jestem ekspertem ale mam dwa fulle Podeślij foty lub linki co chcesz zrobić ,może tutaj coś doradzę coś podpowiem Co do odkręcających się śrub tutaj można zastosować np klej do gwintów wtedy śruba się nie będzie wykręcać ,co do śruby która pęka można zawsze zastosować śrubę twardszą Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi