Skocz do zawartości

Szybka pilka dlaczego różnią sie bieżnikiem te opony ?

revolta1

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego sie różnią wizualnie ? Jedna i druga podpisana schwalbe racing ralph performance a roznia sie wizualnie . mam te pierwsze ale sie już kończa i chciałem kupić nowe .te drugie to jakis nowy wypust ? 
3fd2f5dd5f2e3af1med.jpg
d5b539e1b87b39ffmed.png

17 minut temu, Fenthin napisał:

10 sekund szukania, mniej niż założenie tego tematu: https://magazynbike.pl/2018/05/18/racing-ralph-racing-ray-nowe-schwalbe-xc/

Wyobraż sobie że szukałem i nie mogłem znaleść dlatego założyłem temat 

Tu koszt tej opony 69 zl 

https://www.centrumrowerowe.pl/opona-schwalbe-racing-ralph-performance-pd7149/?v_Id=126545

Ok do zamkniecia 

Wersja "performance" to tańsza wersja danej opony, z innej mieszanki o takim samym bieżniku jak opona lepsza. Dlatego Racing Ralph jedna kosztuje 70-80 złotych a druga "taka sama" 200 złotych :) 

7 minut temu, Kruk napisał:

Wersja "performance" to tańsza wersja danej opony, z innej mieszanki o takim samym bieżniku jak opona lepsza. Dlatego Racing Ralph jedna kosztuje 70-80 złotych a druga "taka sama" 200 złotych :) 

Chodzilo mi tylko o bieżnik do tej pory RR znalem tylko dwa rodzaje bieżnika ten stary i aktualny a jak sie okazuje jest juz trzeci rodzaj wlasnie ten co pokazalem na focie. ja jeżdże na performance bo dużo jezdże po asfalcie mniej sie zdzierają niz evo nie dla kazdego ta gorsza opona jest gorsza 😜

No i ostatnie pytanie szutry . polne drogi .duzo asfaltu . sucho . twardo . bez blota . która z tych dwóch opon ? Tylko dwa modele nic innego nie chce już sobie mieszać w głowie 

Vittoria saguaro 

Czy nowy racing ralph na 2019r jak wyzej 

To skoro wiesz co kupić to po co się wdajesz w polemikę ? :P Ja lubię Schwalbe, mają okej opony, Rocket Rony czy Racing Ralphy mam i wcale nie są takie głośnie na asfalcie, na luźnych szutrach fajnie pracują i nie narzekam na nie :) Jeśli szukasz coś z jak najmniejszym oporem toczenia to faktycznie może faktycznie coś innego :) 

Jak bym wiedziel to bym nie pytał . zadalem pytanie mowisz RR ja pytam dlaczego ? Normalna rozmowa chce dokonac dobrego wyboru i tyle 

Czytalem. patrzylem . ogladalem video . 

Smart samy . crosmarki. ikony . z 5 innych modeli schwalbe . conti . na placu boju zostaly tylko juz dwa modele . teraz ktore z tych dwoch i tyle .