VERUS Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Witam. Na wstępie chce zaznaczyć, że jestem zielony w rowerach i raczej ciężko mi będzie na początku pojąć parę faktów. Ale do rzeczy. Zamierzam kupić właśnie ten oto amortyzator powietrzny, problem w tym, że nie wiem dokładnie czy amor nie zmieni geometrii mojego roweru ( ? ) Rama wzięta z meridy matts 20-V. Koła 26', tarczówki i mam w tym obecnym RST Gila 100ml. Zerkałem czy wszystko będzie tak samo, jeżeli wymienię RST na Manitou markhora. 1 1/8 cala średnica rury sterowej i 9cm oś przód. To pasuje Pozdrawiam
Kruk Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Hey. Jeśli rama jest pod 26 i amor też to nie widzę problemu w kupnie nowego to że się zmieni tam ciut offset ( czyli wysunięcie osi koła do przodu) nie jest żadnym problemem. Pamiętaj tylko aby dobrze dobrać: -rozmiar rury sterowej i jej długość -rodzaj montowania koła -jaki rodzaj mocowania hamulca ma amor
Rowerowa Szajba Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Tak dobrałem taka rurę jak mam aktualnie. Sam XCM nowy kupiony tamtego roku. A w tym co mam gra to więc jest ok. Ja juz 3-ci rower składałem także jakieś pojęcie mam o tych trylionach różnych systemów i średnic. Napędy jakie testowałem w rowerze od 3*6 do 3*9 jeszcze te 1* ileś tam oraz z przodu 2 * 10 bym chciał protestować.
Rekomendowane odpowiedzi