Miloszs Napisano 13 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwiecień 2019 (edytowane) Witam, od miesiąca mam problem z kolanem po zmianie korby z 175mm na 170. Kolano mnie boli z przodu, od wewnątrz z góry. Mam 76.6cm przekroku więc z krótszą korbą powinno być lepiej. Cofnąłem do tyłu siodełko na maxa i dopiero wtedy kolano było na równo z osią pedała, ale ciągle to samo. Zmieniłem też buty i pedały na szoswe, bo miałem mtb i jest troche lepiej. Wysokości siodełka nie ruszałem, bo mam na równo z przekrokiem -10. Dodam też, że jeżdżę z kadencją 95 średnio. Co można zrobić by pozbyć się bólu? Czy może jednak dać trochę do góry siodełko? Od środka suportu jest ta sama odległość, ale od osi pedała mniejsza o 5mm w dolnym położeniu. Edytowane 14 Kwiecień 2019 przez Miloszs Odnośnik do komentarza
bombka Napisano 13 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwiecień 2019 Ja po zmianie korby na krótszą podniosłem troszkę siodło, według mnie może to być przyczyną bólu, spróbuj, na pewno nie zaszkodzi. 1 Odnośnik do komentarza
Papynsky Napisano 14 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 14 Kwiecień 2019 Skoro korba o 5mm krótsza, to siodło o 5mm do góry. Odnośnik do komentarza
Miloszs Napisano 27 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwiecień 2019 Jeżdżę z siodełkiem podwyższonym o 5mm już 2 tygodnie i kolano ciągle boli, może troszkę mniej. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi