Nenedugo Napisano 12 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwiecień 2019 Witam, Zakupiłem dnia wczorajszego rower ale teraz zastanawiam się czy wybrałem dobry rozmiar ramy jaki został mi doradzony w sklepie. Rower jaki kupiłem to Big.Nine 500 Lite - rozmiar ramy L. Wzrost mój to 183cm, a przekrok żeby nie bolało to 85cm. Stojąc z rowerem między nogami mam jakies 2-3 cm luzu co daje możliwość podniesienie przedniego koła na ok. 15 cm. Na samym rowerze przed sklepem jeździło mi sie dobrze. Pytanie czy takie wymiary moga być czy dzwonić do sklepu z pytaniem o zmiane rozmiaru ramy ?? Odnośnik do komentarza
Andrzej Sawicki Napisano 12 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwiecień 2019 Przy tym wzroście masz odpowiedni rozmiar. Na MTB bardzo często rura górna wydaje się być za wysoko, bo unosi ją w górę widelec. Teraz pojeździj co najmniej miesiąc i będziesz wiedział, czy może zmienić/przestawić mostek, aby było jeszcze wygodniej. Odnośnik do komentarza
Nenedugo Napisano 12 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwiecień 2019 @Andrzej Sawicki zatem nie przejmować sie tym ze mam taki luz tylko ewentualnie podnieść potem mostek ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi