Bysiu Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Cześć! Mam duży dylemat który amortyzator wybrać Suntour Epixon za 880zł czy MANITOU Markhor za 1080zł obydwa na prostą główkę sterową 1 i 1/8 oraz zacisk QR 9mm. Aktualnie jeżdżę na Suntour XCR sprężynowy. Dzięki za wszelką pomoc!
Gość Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Suntour Epixon dobry a o Manitou Markhor się nie wypowiem, bo nie miałem z nim styczności.
Kruk Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zależy na czym Ci zależy, jedna z różnic miedzy tymi dwoma amorami to to że Suntaor ma kartridż z tłumikiem a Markhorr ma rozbieralny tłumik. SR ma chyba 32 mm golenie , a Maniek ma 30mm.
Bysiu Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Głównie jeżdżę po górach trasy około 60-80km, wymieniam amortyzator ze względu na wagę ponieważ aktualny mój waży ponad 2,5kg a Markhor 1700g, SR 1800g, kultura pracy mam nadzieje że też będzie całkiem inna bo xcr po prostu się ugina i nie zawsze od razu wraca do końca ale to pewnie przez to, że go już trochę zajechałem. Tylko pytanie czy jest sens wydawać 200zł więcej za praktycznie to samo ? I jeszcze jedno pytanie czym różni się Epixon XC LO-R od RL-R?
ACTIVIA Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Pod jaki rozmiar koła potrzebujesz amora
Bysiu Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2019 7 godzin temu, ACTIVIA napisał: Pod jaki rozmiar koła potrzebujesz amora 29cali, macie w sprzedaży Epixona też pod sztywną oś i prostą główkę?
ACTIVIA Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 (edytowane) Epixonow pod oś 15mm już od roku nie produkują. Jedynie to jeszcze są w produkcji wersji XC pod oś 9mm z czarnymi lagami Edytowane 14 Kwietnia 2019 przez ACTIVIA
Bysiu Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2019 21 godzin temu, ACTIVIA napisał: Epixonow pod oś 15mm już od roku nie produkują. Jedynie to jeszcze są w produkcji wersji XC pod oś 9mm z czarnymi lagami To proszę tylko o informacje czym różni się Epixon XC LO-R od RL-R, i o co chodzi w przeglądzie zerowym przy zamówieniu amortyzatora ?
ACTIVIA Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 LOR - Blokada przy koronie RLR - Blokada na manetce przy kierownicy Przegląd zerowy czyli przygotowanie amortyzatora do jazdy ze względu tego że fabrycznie teraz wszędzie czegokolwiek żałują 2
Rekomendowane odpowiedzi