ArekBajk Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Witam, Tak jak w temacie zamówiłem za duży support mufa ma 68mm a support ma pasować do 70mm czy musze kupować nowy na 68mm czy będzie on pasował? Dziękuję za odpowiedzi Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 (edytowane) 16 minut temu, ArekBajk napisał: Witam, Tak jak w temacie zamówiłem za duży support mufa ma 68mm a support ma pasować do 70mm czy musze kupować nowy na 68mm czy będzie on pasował? Dziękuję za odpowiedzi chyba 73mm zamiast 70, według mnie powinien byc 68, skoro taka masz mufe jesli mówimy o suporcie na kwadrat. Ważną jest też długość suportu by pasował do starej korby Edytowane 12 Maja 2017 przez Gość Odnośnik do komentarza
ArekBajk Opublikowano 12 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Korba nowa i długość napewno pasuje zobaczymy jak to będzie Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 możesz podać jaka to korba i jaki dokladnie suport? Odnośnik do komentarza
ArekBajk Opublikowano 12 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Support BB-UN26 70mm a korba FC-M131.Wszytko shimano Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 (edytowane) do tej korby długość suportu jaka jest zalecana to 122,5 i tego powinieneś się trzymać jaki masz typ gwintu w mufie ? Angielski czy włoski? pytam z tego powodu , że mowisz że masz mufe o średnicy 68 mm , czyli powinien być gwint angielski , a suport który podałeś jest pod gwint włoski (70 mm) Edytowane 12 Maja 2017 przez Gość Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Opublikowano 13 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 10 godzin temu, ArekBajk napisał: Witam, Tak jak w temacie zamówiłem za duży support mufa ma 68mm a support ma pasować do 70mm czy musze kupować nowy na 68mm czy będzie on pasował? Dziękuję za odpowiedzi Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka Powinieneś mieć zestaw FC-M131 z wkłądem suportu BB-UN26 68/122,5,BSA Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 13 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 (edytowane) pytanie dlaczego @ArekBajk zamówił suport z gwintem włoskim Edytowane 13 Maja 2017 przez Gość Odnośnik do komentarza
ArekBajk Opublikowano 15 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Chyba jeszcze dużo nauki o rowerze... Ale każdy od czegoś zaczynał będę musiał odesłać i zamówić jak piszecie Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 15 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 wczesniej używałem suportu accent bb50 68x122,5 i było ok , w sumie suport możesz wybrać jakiej firmy chcesz byle zgadzał się wymiar 68x122,5 bsa Odnośnik do komentarza
Tejot Opublikowano 15 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 49 minut temu, ArekBajk napisał: Chyba jeszcze dużo nauki o rowerze Pocieszę Cię. Człowiek się uczy całe życie, a i tak umiera głupcem. Odnośnik do komentarza
ArekBajk Opublikowano 15 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Dzisiaj będę skakał rower zobaczymy jak to wyjdzie jakieś rady dotyczące zakładania nowego napędu? Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Opublikowano 15 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, ArekBajk napisał: Dzisiaj będę skakał rower zobaczymy jak to wyjdzie jakieś rady dotyczące zakładania nowego napędu? Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka Przede wszystkim rób wszystko powoli i dokładnie Nic nie wsadzaj na siłę, a na pewno dasz radę. Sprawdź czy elementy, które montujesz posiadają jakieś smarowanie. Szczególnie zadbaj o gwinty,bo potem łatwiej się wykręca. Wszystko musi być podokręcane, aby nie miało luzu. Mocno, ale bez przedady. Jeśli masz nowy łańcuch i jest on cały wytaplany w oryginalnym smarze to zanim go zamontujesz przetrzyj go, aby z zewnątrz nie lepił się. Ja zawsze nowe łańcuchy płuczę z oryginalnego smaru i daję ten, który chcę używać- tak chyba bezpeiczniej. Kiedyś stary, jużnie żyjący mechanik rowerowy, powtarzał mi, że jak coś montuje, a nie jestem pewny jak to powinienem raz założyć, potem ściągnąć i drugi raz założyć. Jak wejdzie równie dobrze za drugim razem to znaczy, że zakładam dobrze. Trochę śmieszne - ale coś w tym jest,bo wielokrotnie mi się sprawdziło Powodzenia! Edytowane 15 Maja 2017 przez Franz Mauer Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi