Skocz do zawartości

Trochę za duży support.

ArekBajk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Tak jak w temacie zamówiłem za duży support mufa ma 68mm a support ma pasować do 70mm czy musze kupować nowy na 68mm czy będzie on pasował? Dziękuję za odpowiedzi :)

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka

16 minut temu, ArekBajk napisał:

Witam,

Tak jak w temacie zamówiłem za duży support mufa ma 68mm a support ma pasować do 70mm czy musze kupować nowy na 68mm czy będzie on pasował? Dziękuję za odpowiedzi :)

chyba 73mm zamiast 70, według mnie powinien byc 68, skoro taka masz mufe jesli mówimy o suporcie na kwadrat. Ważną jest też długość suportu by pasował do starej korby

Edytowane przez Gość

do tej korby długość suportu jaka jest zalecana to 122,5 i tego powinieneś się trzymać

jaki masz typ gwintu w mufie ? Angielski czy włoski?

pytam z tego powodu , że mowisz że masz mufe o średnicy 68 mm , czyli powinien być gwint angielski , a suport który podałeś jest pod gwint włoski (70 mm)

Edytowane przez Gość
10 godzin temu, ArekBajk napisał:

Witam,

Powinieneś mieć zestaw FC-M131 z wkłądem suportu BB-UN26 68/122,5,BSA

1 godzinę temu, ArekBajk napisał:

Dzisiaj będę skakał rower zobaczymy jak to wyjdzie ;) jakieś rady dotyczące zakładania nowego napędu? :)

Przede wszystkim rób wszystko powoli i dokładnie ;) Nic nie wsadzaj na siłę, a na pewno dasz radę. Sprawdź czy elementy, które montujesz posiadają jakieś smarowanie. Szczególnie zadbaj o gwinty,bo potem łatwiej się wykręca. Wszystko musi być podokręcane, aby nie miało luzu. Mocno, ale bez przedady. Jeśli masz nowy łańcuch i jest on cały wytaplany w oryginalnym smarze to zanim go zamontujesz przetrzyj go, aby z zewnątrz nie lepił się. Ja zawsze nowe łańcuchy płuczę z oryginalnego smaru i daję ten, który chcę używać- tak chyba bezpeiczniej. 

Kiedyś stary, jużnie żyjący mechanik rowerowy, powtarzał mi, że jak coś montuje, a nie jestem pewny jak  to powinienem raz założyć, potem ściągnąć i drugi raz założyć. Jak wejdzie równie dobrze za drugim razem to znaczy, że zakładam dobrze. Trochę śmieszne - ale coś w tym jest,bo wielokrotnie mi się sprawdziło :) Powodzenia!

Edytowane przez Franz Mauer