Jankes1977 Napisano 12 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwiecień 2019 Witam kupiłem rame ultrego 16 cali i nie mam pojecia jaka sztyce dobrac! Średnica miejsca na sztyce to 30mm Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 12 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwiecień 2019 Jak pragną zdrowia... Średnica wewnętrzna rury podsiodłowej. Odnośnik do komentarza
Jankes1977 Napisano 12 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwiecień 2019 okej czyli sztyce wziąc 29.8 bo 30.8 nie wejdzie Odnośnik do komentarza
seraph Napisano 12 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwiecień 2019 Nie - miarką to sobie możesz szafkę pomierzyć. Idź do serwisu jak nie masz dostępu do suwmiarki i Ci zmierzą. Średnice sztyc są co parę dych wymiarowane, a ma siedzieć ciasno, bo Ci zniszczy rurę podsiodłową. 1 Odnośnik do komentarza
IOO Napisano 12 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwiecień 2019 Poszukaj opisu tej ramy w necie, producent zwykle podaje rozmiar sztyca. Odnośnik do komentarza
de Villars Napisano 13 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwiecień 2019 W dniu 12.04.2019 o 15:05, seraph napisał: Średnice sztyc są co parę dych wymiarowane Nie wiem co parę jakich dych, bo u mnie w jednym rowerze jest tak, że sztyca na oko wyglądała na dopasowaną, a w jeździe opadała. Dopiero włożenie blachy z puszki po piwie pomogło. Czyli różnica musiała być minimalna. Odnośnik do komentarza
IOO Napisano 13 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwiecień 2019 50 minut temu, de Villars napisał: Nie wiem co parę jakich dych, bo u mnie w jednym rowerze jest tak, że sztyca na oko wyglądała na dopasowaną, a w jeździe opadała. Dopiero włożenie blachy z puszki po piwie pomogło. Czyli różnica musiała być minimalna. "Dycha" to potoczne określenie 0,1 mm. 1 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi