xulu Napisano 12 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwiecień 2019 Na początku witam jako nowy na forum, mam na Irek i nadzieję na pomoc na forum. Jestem posiadaczem mtb z amortyzatorem rock shox recon silver rl 100x15 (Rower z 2018) Na stronie producenta pogubiłem się jeśli chodzi o instrukcję i opisy. Czy ktoś z forowiczów jest w stanie zaprowadzić mnie na dobry link i dobry tutorial z "małym serwisem" Dzięki i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 12 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwiecień 2019 https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=2ahUKEwjGgNqswsrhAhXnkosKHQNYCtMQFjAAegQIABAC&url=https%3A%2F%2Fwww.sram.com%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Ftechdocs%2Fgen.4923_service_manual_2016_2017_30_recon_sektor_rev_c_english.pdf&usg=AOvVaw0aZ-870L2OZuZ9t-F7-SSk Przypuszczam, że amor masz z rocznika 2017 lub wcześniejszego. Ten manual powinien być ok. Odnośnik do komentarza
xulu Napisano 12 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwiecień 2019 Ok dzięki, zawaliłem sprawe bo przez przypadek wrzuciłem papiery od amortyzatora i nie mam nr. Serii ani rocznika. Ale mam nadzieję że " maly przegląd"uda się zrobić. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 12 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwiecień 2019 Nr seryjny musi być gdzieś na amorze. Odnośnik do komentarza
xulu Napisano 12 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwiecień 2019 49T76740735 ot coś znalazłem. Odnośnik do komentarza
Kruk Napisano 12 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwiecień 2019 Powinno być z tyły na koronie widelca Jeśli to Recon z 2018 to bez problemu zrobisz serwis. Ogólnie Rock Shoxy są bardzo proste w serwisie i intuicyjne Tylko trzeba mieć smary i oleje do nich iii jak już jakaś większa wymiana to uszczelki nowe 1 Odnośnik do komentarza
xulu Napisano 12 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwiecień 2019 (edytowane) Wszystko jest smar, oleje, uszczelki. Chęci są teoria też jest zobaczymy jak praktyka wyjdzie. Dzięki za pomoc. Edytowane 12 Kwiecień 2019 przez xulu Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 12 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwiecień 2019 Recon jest banalnie prosty w serwisie. Niczego nie pomiń i pamiętaj o czystości podczas składania a wsio będzie dobrze. Odnośnik do komentarza
xulu Napisano 12 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwiecień 2019 Ktoś prowadzi tutaj dyżur w razie czego?? Oczywiście żart panowie dam sobie radę, pewnie zadam jeszcze kilka pytań przed robotą i wio.... Odnośnik do komentarza
Kruk Napisano 12 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwiecień 2019 Jak coś to pisz, zawsze Ktoś odpisze Ja długo przesiaduje na forum ale równie dobrze ktoś inny może pomóc. 1 Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 12 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwiecień 2019 Tam w instrukcji jest jak serwisant wykręca śruby kawałek i stuka młotkiemJa proponuję wykręcić całkiem i wtedy wkręcić tak z 3-4 obrotyMoże się okazać że ktoś dał klej do gwintów lub tam jest klej, stukniesz w śrubę tłok wyskoczy do środka i srubu już nie odkrecisz gdyż będzie się obracać razem z tokiemTak zrobili mi w rst aerial w serwisie rowerowym gdy dawałem dartmoor na przegląd, było to 3 lata temu teraz robię wszytko sam Odnośnik do komentarza
xulu Napisano 12 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwiecień 2019 (edytowane) Jezeli tylko przezd swietami pogoda niedopisze praca w warsztacie. Przyznam szczeze ze z mechaniki cos lliznołem niestety nie rowerowej. Jeżdżę od kilku lat, ale zawsze był u mnie serwis, niestety miarka się przebrała gdy zdarli ze mnie za wymianę tarczy hamulcowej i klocków ponad 300zł (cena tarczy 40zł) rozumiem serwisantow że lekko niema na chleb trzeba zarobić no ale trochę wygórowana cena w.g mnie za taką usługę. Dlatego po skompletowaniu niezbędnych narzędzi zamierzam samemu "dlubać" mam nadzieję z pomocą tutaj na forum. Edytowane 12 Kwiecień 2019 przez xulu Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 12 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwiecień 2019 No masakra skąd wzięli takie ceny Odnośnik do komentarza
hrycbike Napisano 17 Styczeń 2021 Udostępnij Napisano 17 Styczeń 2021 Witam czy ja również mogę liczyć na podpowiedź. Chciałbym wymienić olej w RockShox Recon TR SIlver 29' i mam dylemat ile oleju powinienem wlać? 122ml czy 118ml. Nr seryjny 10T50745569. Rower kupiony w 2016r. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi