Skocz do zawartości

"adidasowate" SPD?

oalan1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, rok temu kupiłem shimanowskie spd. Były to moje pierwsze i póki co ostatnie buty spd ponieważ były za ciasne, musiałem brać jakieś ogromne rozmiary a dodatkowo były dość sztywne. Polecacie jakieś buty spd, w których też można jako tako chodzić i są wygodne jak adidaski?

Opublikowano (edytowane)

Trekkingowe modele:

SH-MT3W, SH-MT34, SH-MT34 starszy model

Ogólnie to buty rowerowe zawsze będą sztywne, bo powinny być sztywne, żeby pedałowanie w nich było wydajniejsze - siła idzie w nacisk, a nie uginanie podeszwy. Istnieją też sandały SPD od Shimano. Latem widziałem je za 140 zł. Mogłem wziąć...

Edytowane przez seraph
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Ja od roku mam te: B'Twin 100 Rockrider (tylko w innej kolorystyce). Używam je jako buty rowerowe gdy mam do przejechania krótsze trasy, a jednocześnie muszę dużo chodzić. Na przykład spędzam cały dzień na uczelni, a potem wracam rowerem do domu 30 km. Na dłuższe trasy wolę normalne szosowe buty z blokami spd. Twardość podeszwy podczas chodzenia jest zauważalna, więc po całym dniu stopy o sobie przypominają. Ja nie chcę rezygnować z wpięcia nawet na krótkich, miejskich trasach, więc zadowalam się takim kompromisem. 
Kwestia techniczna - bloki w tych butach można ustawić tylko w jednej działającej pozycji. Brak jest regulacji, ale jeżeli zrobi się to dobrze to wpinanie i wypinanie jest jak z bajki.

• Lubię to! 1
Opublikowano
23 godziny temu, seraph napisał:

Trekkingowe modele:

SH-MT3W, SH-MT34, SH-MT34 starszy model

Ogólnie to buty rowerowe zawsze będą sztywne, bo powinny być sztywne, żeby pedałowanie w nich było wydajniejsze - siła idzie w nacisk, a nie uginanie podeszwy. Istnieją też sandały SPD od Shimano. Latem widziałem je za 140 zł. Mogłem wziąć...

Te 34 wyglądają fajne, właśnie potrzebuje czegoś takiego, ale żeby właśnie oddychało, a te widać chyba właśnie akurat tak na lato.

Opublikowano

Polecam buty trekkingowe, będą idealne na rower jak i na dłuższe spacery. Zerknij okiem na Woliniusz :) Od jakiś 4 miesięcy mam Adidas TERREX AX3 i narazie jestem bardzo zadowolony.