Skocz do zawartości

Korba shimano M-x000 1x nie pauje pomocy

Kamilkamik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Nie potrafię zanonotowac/dobrać korby do mojej ramy. Rama ma mufę pod presfit 89,5mm. Mam korbę shimano m7000 z zębatka 34t. Po włożeniu zabawka obciera o dolna rurę tylnego trojkata :( nawet jak daje jedna podkładkę od strony napędowej. Jak mam to zamontować ? Czy ta korba w ogóle pasuje do mojej ramy (Votec VC) ??

Opublikowano

O nie ? Na jaka powinienem wymienić aby pasowała ?

Opublikowano (edytowane)

sam nie wiem bo nigdy się z takim przypadkiem nie spotkałem , a nie chce Cie wprowadzać w błąd, mam nadzieję, że ktoś zna odpowiedz bo sam jestem ciekawy.

zrób zdjęcie korby i pokaż jesli masz możliwość

możesz podać jaki masz model suportu może w nim jest problem??

taki suport jest zalecany do tej korby http://www.cyklomania.pl/shimano-suport-xt-bb-mt800-pa-press-fit,id6739.html

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Mama taki właśnie support i na pewno pasuje. W opisie jest nawet ze 89,5. Tylko jaka korba do tego?

Opublikowano

@Kamilkamik do Twojego VOTECA na pewno wejdzie:

1. Korba SRAM S1000 GXP, ale na dwa blaty

2. Korba Race Face Aeffect na 1 blat lub 2 blaty

Opublikowano

Dziękuje za info. To muszę tez zmieniać suport ? Jak to jest ze suport shimano pasuje a korba nie ?

Opublikowano (edytowane)

nie jestem do końca pewny , ale chyba suporty Press fit shimano i sram nie są ze sobą kompatybilne

korba sram = suport sram Press fit

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Sram s1000 by pasowała ale musiałbym tez wymieniać suport na gxp. skoro jest suport shimano pod mufę 89,5 to powinna być tez jakaś korba . Prawda ? 

Edytowane przez Kamilkamik