Wariat13 Napisano 10 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 10 Kwiecień 2019 Witam. Zamierzam kupić nowe ochraniacze dla siebie i żony. Dla niej wybrałem: https://uk.foxracing.com/enduro-pro-knee-guard/20952.html?dwvar_20952_color=001&dwvar_20952_size=S&cgid=mtb-mens-guards#start=4 Moja druga połówka jeździ głównie trail i to bardzo spokojnie więc myślę, że ten model będzie dobry pod względem ochrony/komfortu. Ktoś testował już ten model? Zastanawiam się tylko co wybrać dla siebie. Potrzebuję ochraniacza który będzie "uniwersalny" - już tłumaczę. Jeżdżę różne trasy od trail po lekki freeride. Czasami jest dużo wspinania a mało zjazdu a czasem odwrotnie. Zróżnicowane jest duże dla tego, że śmigam na naturalnych trasach. Przeważnie jak już jeżdżę to jest to kilka godzin. Każdy zjazd staram się cisnąć. Dlatego właśnie nie wiem co wybrać... Zastanawiam się nad tym samym modelem co wybrałem dla żony tylko nie wiem czy będzie dobrze chronił przy dzwonach z większą prędkością? Bardziej pancerne modele pewnie nie będą takie komfortowe przy pedałowaniu godzinami... Chyba, że się mylę😂 jak myślicie co lepiej brać w tej sytuacji? Modele o których piszę to te dwa poniżej lub ten sam co dla zony: https://uk.foxracing.com/launch-pro-d3o-knee-guard/18493.html?dwvar_18493_size=S&dwvar_18493_color=001&cgid=mtb-mens-guards#start=1 https://uk.foxracing.com/launch-pro-knee-guard/23805.html?dwvar_23805_color=001&dwvar_23805_size=S&cgid=mtb-mens-guards#start=3 Odnośnik do komentarza
IOO Napisano 10 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 10 Kwiecień 2019 Zastanów się nad takim chroniący również pszczele. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 10 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 10 Kwiecień 2019 Nie mam ochraniaczy foxa tylko ixsNapisze że gdy będą zbyt sztywne będzie źle pedałować, kolano może mied dodatkowy opórMusisz zwrócić uwagę czy np przy pedalowaniu nie będziesz miał byt dużego ucisku na tylna część nogi by później się nie okazało że będzie Ci uściskać i będziesz czuł dyskonfortWeź też pod uwagę to że jak pisałeś kilku godzinna jazda może powodować dyskonfort i oparzenia przez słabą wentylację Na pszczele można kupić skarpety z takim wkładem Odnośnik do komentarza
Wariat13 Napisano 10 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwiecień 2019 14 minut temu, piter614 napisał: Nie mam ochraniaczy foxa tylko ixs Napisze że gdy będą zbyt sztywne będzie źle pedałować, kolano może mied dodatkowy opór Musisz zwrócić uwagę czy np przy pedalowaniu nie będziesz miał byt dużego ucisku na tylna część nogi by później się nie okazało że będzie Ci uściskać i będziesz czuł dyskonfort Weź też pod uwagę to że jak pisałeś kilku godzinna jazda może powodować dyskonfort i oparzenia przez słabą wentylację Na pszczele można kupić skarpety z takim wkładem Właśnie boję się tego co napisałeś. Co myślicie o tym foxie który chcę kupić żonie? On też chroni cześć pszczeli. Ja się o swoje nie martwię, już wiele razy obite, zdrapane porządnie. Tatuażu by mi tylko było szkoda 😂 Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 10 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 10 Kwiecień 2019 Godzinę temu, Wariat13 napisał: Właśnie boję się tego co napisałeś. Co myślicie o tym foxie który chcę kupić żonie? On też chroni cześć pszczeli. Ja się o swoje nie martwię, już wiele razy obite, zdrapane porządnie. Tatuażu by mi tylko było szkoda 😂 A ja Ci powiem, że jeśli macie możliwość, to podjedźcie do sklepu z ochraniaczami i poprzymierzajcie. Tutaj historia jest podobna jak przy kaskach i siodełkach. W internetach może mieć dany produkt i milion dobrych ocen, ale pod naszą budowę ciała nie będzie się nadawał. Jeśli coś będzie niewygodne zaraz po założeniu, to nie ma co liczyć na to, że będzie komfortowe po kilku godzinach jazdy, podczas której ciało puchnie, poci się i każda niedogodność potęguje się. Ja zamówiłam przez internet ochraniacze Nukeproof Critical DH Pro. Szalenie mi się podobały i nadal mi się podobają pod względem wizualnym. Recenzje i opinie miały bardzo dobre, ale moje nogi za długo w nich nie dają rady wytrzymać. Teraz rozglądam się za czymś dla mnie wygodniejszym, ale zanim kupię, to muszę koniecznie przymierzyć. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 10 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 10 Kwiecień 2019 Widzisz przypuszczalnie mam ixs model na kolana jest sztywny w małym stopniu jednak z tyłu ma siateczki co fajnie wentylujeNa łokcie mam też ixs tylko inny model nie pamiętam jaki ale jest bardzo plastyczny dobrze chroni łokcie, i jest mega przewiewny latem po kilku zjazdach zapomniałem że mam ochraniacze na łokcie Juto podlinkuj jakie mam ochraniacze Odnośnik do komentarza
Wariat13 Napisano 10 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwiecień 2019 Nie ma tych fox ani ixs(flow, nad tymi też myślałem) w pobliżu. Będę zamawiał do domu i jak coś to odeślę. Które z tych trzech najbardziej się nadadzą waszym zdaniem? Przymiarka na sucho to też nie to samo co założyć i pojeździć godzinę 😂 spoconych nie odeślę dlatego Wasze opinie będą bardzo pomocne 😊👍 Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 10 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 10 Kwiecień 2019 Wariat ale interesuje ci tylko opinia tych fox ? Odnośnik do komentarza
Wariat13 Napisano 10 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwiecień 2019 Powiem tak... Te fox z pierwszego linku wydają się być dobrze przemyślane, ale nigdzie żadnej opinii lub recenzji znaleźć nie mogę. Napewno kupię je żonie. Jeżeli o mnie chodzi to mogą być inne byleby nadawały się do stylu jazdy jaki opisałem. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 10 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 10 Kwiecień 2019 Może na tym forum znajdziesz interesujące informacjehttp://endurotrophy.pl/forum/showthread.php?tid=161 Odnośnik do komentarza
Wariat13 Napisano 9 Maj 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Maj 2019 Kupiłem fox z D30. Jak dla mnie są bardzo wygodne i świetnie wykonane. Przy 15 stopniach nie ma grzania w kolana. Zobaczymy co będzie gdy zrobi się cieplej. Ostatnio miałem je ponad 6 h na nogach i nie było z niczym problemu. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 14 Maj 2019 Udostępnij Napisano 14 Maj 2019 Ja ostatnio kupiłam sobie na kolana Racer Motion Knee D3O Zippe. Przymierzałam też Foxa D3O i IXS Flow. Racery były najwygodniejsze i sprawdziły mi się przy wjeździe na Szyndzielnię, a potem zjeździe z niej niebieskim szlakiem enduro. Ochraniacze są bardzo elastyczne, a do tego mają zamek na całej długości i bardzo łatwo jest je nałożyć i zdjąć - nie trzeba ściagać butów do tego. Prać też się dają bez problemu, bo wkładkę D3O można łatwo z nich wyjąć. Odnośnik do komentarza
Wariat13 Napisano 14 Maj 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 Maj 2019 Ja jak ubrałem foxy pierwszy raz na ok 15 minut to były tak niewygodne, że spakowałem je do odesłania. Dwa dni później mnie naszło ubralłem jeszcze raz i poszedłem na rower. Okazało się, że te silikony były takie be na początku. Jak się chwilę pojezdzi i poprawi ochraniacze to jest spokój na bardzo długo. Ja jeżdżąc w nich kilka godzin poprawiłem tylko raz i nie ściągnąłem ich. Każdy ma też inną budowę i to też robi różnicę. Odnośnik do komentarza
Volcano Napisano 3 Listopad 2020 Udostępnij Napisano 3 Listopad 2020 Cześć, kupiłem ochraniacze Fox Launch Pro D3O w największym rozmiarze czyli L. Niestety mam noge jak pudzian łape i są za małe o jakieś 0,5" przez co czuje że dochodzi mi mniej krwi do stopy. Jeszcze ich nie testowałem na rowerze bo zastanawiam sie czy nie odesłać i czy nie szukać czegoś innego. Spotkał sie ktoś z takim problemem? Macie może jakieś doświadczenia w takiej sytuacji, czy to sie jakoś troche może rozciągnie? Odnośnik do komentarza
Kkaaeell Napisano 3 Listopad 2020 Udostępnij Napisano 3 Listopad 2020 Lepiej wymień na większy rozmiar Odnośnik do komentarza
Volcano Napisano 3 Listopad 2020 Udostępnij Napisano 3 Listopad 2020 Ciekawe czy sie uda coś znaleźć na moją noge ale pewnie tak zrobie. Szkoda, że nie ma tego modelu w większym rozmiarze Odnośnik do komentarza
arturchory Napisano 19 Marzec 2021 Udostępnij Napisano 19 Marzec 2021 Trochę po czasie, ale dodam od siebie, że po tym jak mi się raz ześlizgnęła noga i soczyście piszczelem przeryła przez piny w kształcie kolców to pierwszy raz zobaczyłem jak wygląda kość piszczelowa zanim rany zalały się krwią Jak osobiście polecam Leatt Hybrid ext. Drogie ale baaardzo wygodne. Nie ześlizgują się i praktycznie zapominam o nich jak je noszę. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi