klerykk Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Hej, planuję wymienić w rowerze żony blaty w korbie - obecnie jest 3x9 (44/32/22 x 11-32), a docelowo ma być 1x9 (tył bez zmian). Proszę podpowiedzcie jaki konkretnie blat 34T wybrać do tej korby? Rower chcę po prostu odchudzić o nieużywane komponenty, a należy do nich blat 22 i 44. 32 jest OK ale czasem braknie mocy i dlatego konsensusem będzie 34T. Proszę o jakieś konkretne modele.
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 34 powinno być ok choć to wyjdzie dopiero w trakcie użytkowania roweru. Nie mam nóg Twojej żony, więc nie wiem czy będzie za mało czy za dużo. Koniecznie zębatka NW i jakieś "trzymadełok" łańcucha, bo notorycznie będzie go gubić.
klerykk Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2019 (edytowane) Zdaję sobie sprawę, że NW ale potrzebuję jakiegoś konkretnego modelu, żebym miał komplet śrub itp. Jest po prostu tego zatrzęsienie i nie chcę kupić bubla.. Edytowane 10 Kwietnia 2019 przez klerykk
Red Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Blat weź największy jaki wejdzie. Może nawet 36T a zębate weź sobie nawet najtańszą Dartmoore Totem. Śruby kominowe prawdopodobnie i tak będą pasować te co masz.
klerykk Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2019 (edytowane) Myślę, że zostanę przy 34T ale właśnie o te śruby chciałem się dowiedzieć. Któryś z moderatorów na tym forum napisał jak poniżej. Chodziło o wymianę 3 tarcz na jedną. Chodzi mi o te śruby.. i co to zębatka z offsetem i bez niego? "Tak zębatkę NW montujesz w miejscu środkowego blatu. Nie musi jednak pozostawiać największego blatu może być jednak konieczne zakupienie krótszych śrub jeżeli zakupisz zębatkę NW bez offsetu." Edytowane 10 Kwietnia 2019 przez klerykk
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Offset jest to przesunięcie zebetaki by utrzymać prawidłową linę łańcuchaJa jak kupowałem tarcze miała ona śruby w zestawieMożesz jeszcze poczytać o zębatka h owalnych z jednym położeniu ma 32 w drugim 34
Motke Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 3 godziny temu, klerykk napisał: ... żebym miał komplet śrub itp. Oryginalne śruby zamierzasz zgubić czy wyrzucić?
klerykk Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2019 (edytowane) Nie, ale gdzieś wyczytałem, że mogą być za długie 🤔 Edytowane 10 Kwietnia 2019 przez klerykk
klerykk Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Informacyjnie, kupiłem blat Ekfan Narrow Wide 104BCD - idealnie pasuje do korby Deore M590 na śrubach, które trzymały blaty 1 i 2 w oryginalne.
Rekomendowane odpowiedzi