Skocz do zawartości

Wymiana napędu kross level B2

marcin2895

Rekomendowane odpowiedzi

Hej! 

Mam nadzieję, że uda mi się tu w 100% rozwiązać mój problem. Mianowicie posiadam Kross level B2 (2016) osprzęt to mieszanka alivio i altusa oraz suntour. Chcę wymienić cały napęd (3x8 obecnie) na 3x10 lub 2x10 mam do was trochę pytań. Po pierwsze czy moja rama nadaje się do takich zmian? Po drugie mam problem z doborem wlasciwego osprzętu, jestem jeszcze troche laikiem i nie do końca wiem co z czym jest kompatybilne. Czy piasty joytech nie mają znaczenia w wymianie napędu?  

Na koniec dodam ze budżet na cały nowy napęd to około 1000zł. Nie potrzebuję odrazu xt czy xtr dlatego rozglądam sie za czymś z deore plus przeżutka moze byc wyższa grupa np slx. Dajcie jakiś podpowiedzi najlepiej rozpiske co z czym byście łączyli.  

Pozdrower

Ja bym zamontował:

Korba Deore fc-617 38/24+ suport sm-bb52

Kaseta Slx hg81 11-36

Zmieniarki Slx m670 2x10

Łańcuch Deore hg54

Przerzutka przód XT fd-m785

Przerzutka tył XT rd-m786 sgs

Koszt tych części w sklepie internetowym w którym ja zawsze zamawiam to ok 1118zł z przesyłką.

Ewentualnie żeby było taniej to

Kaseta deore hg50 11-36

Przerzutka deore m610 sgs

wtedy wyjdzie ok. 937zł

• Pomógł 1

Dzięki bardzo fajna opcja!  Nie ukrywam ze zależy mi też troche na wadze obecna korba suntour jest cieżka i tez te 3x8 jest takie sobie dlatego na pewno bedzie wymiana. Czeka mnie w tym roku uphill na sniezke wiec napęd musze miec dobrze dostosowany, wiem ze jeszcze widelec z przodu jest dużym mankamentem (cieżki) ale pomału wszystko w nim wymienie i bedzie na pewno służyć pare dobrych lat. Dzieki!  

Cześć, Mam pytanko,
Kaseta 10 rzędowa normalnie pasowała CI do roweru kross level b2?
pytam bo kupiłem niedawno krossa b2 ( 3x8) i tez chcę zmieniac napęd na 2x10 i wole się upewnić czy kaseta wejdzie czy trzeba coś jeszcze zmieniać ?