User56sz Napisano 9 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 9 Kwiecień 2019 (edytowane) Obecnie jeżdżę na oponach MAXXIS IKON 27,5x2,2. Jestem z nich zadowolony. Pytanie: czy Maxxis Crosmark II 27,5x2,25 będą lepiej się zachowywały na zakrętach w terenie naturalnym ( poza asfatlem). Edytowane 9 Kwiecień 2019 przez User56sz Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 9 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 9 Kwiecień 2019 Znaczy w terenie? Crossmark będą w zakrętach zachowywały się bardzo podobnie jak Ikony, z tym że środkowa część bieżnika CrossMark zapewnia jeszcze mniejsze opory toczenia niż Ikon, ale jest mniej uniwersalna, ponieważ trudniej radzi sobie w bardziej luźnej nawierzchni i słabo na mokrym... 1 Odnośnik do komentarza
User56sz Napisano 9 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwiecień 2019 Będę szukał dalej. Odnośnik do komentarza
Tuptam Napisano 9 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 9 Kwiecień 2019 Tak swoją drogą ikony według zalinkowanej niżej strony mają beznadziejnie duże opory toczenia jak na xc. Idą do mnie wysoko oceniane na tej stronie Vittoria Mezcal TNT G+, porównam je z ikonami na których jeździłem do tej pory. https://www.bicyclerollingresistance.com/mtb-reviews Odnośnik do komentarza
User56sz Napisano 10 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwiecień 2019 Napisz jakie wrażenia, jak założysz i zrób zdjęcie bieżnika, blisko. Opona rowerowa Schwalbe Rapid Rob czy byłby lepszy wybór on Maxxis Ikon ? Odnośnik do komentarza
ExzziTt Napisano 13 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwiecień 2019 W dniu 10.04.2019 o 11:43, User56sz napisał: Napisz jakie wrażenia, jak założysz i zrób zdjęcie bieżnika, blisko. Opona rowerowa Schwalbe Rapid Rob czy byłby lepszy wybór on Maxxis Ikon ? Myślę, że Ikony byłyby lepsze. Rapid Rob'y to oponki z raczej średniej półki. Odnośnik do komentarza
User56sz Napisano 13 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwiecień 2019 7 minut temu, ExzziTt napisał: Myślę, że Ikony byłyby lepsze. Rapid Rob'y to oponki z raczej średniej półki. Dzięki, a znasz Maxxis Minion DHF. One mają duże klocki boczne. Odnośnik do komentarza
ExzziTt Napisano 16 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 16 Kwiecień 2019 W dniu 13.04.2019 o 14:23, User56sz napisał: Dzięki, a znasz Maxxis Minion DHF. One mają duże klocki boczne. Niestety nie jeździłem na nich i nie znam. Odnośnik do komentarza
Ares Napisano 16 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 16 Kwiecień 2019 Miniony to opony do ciężkiej jazdy po górach. Jak chcesz kompromis z dobrymi klockami bocznymi to Maxxis ma model Aggressor. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi