maropsk Napisano 9 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 9 Kwiecień 2019 Witam Szajbajki. Potrzebuję porady. Mam zamiar kupić rower Merida reacto 300. Czy jest ktoś ze wzrostem około 187 który posiada ten rower? Waham się między rozmiarem 56 a 59. Niestety nie mam możliwości przymierzenia. Pozdro Odnośnik do komentarza
Marek Karnecki Napisano 9 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 9 Kwiecień 2019 4 godziny temu, maropsk napisał: Witam Szajbajki. Potrzebuję porady. Mam zamiar kupić rower Merida reacto 300. Czy jest ktoś ze wzrostem około 187 który posiada ten rower? Waham się między rozmiarem 56 a 59. Niestety nie mam możliwości przymierzenia. Pozdro Szimano Mistrzu Mam ten model dokładnie - ale ja jestem nikczemniejszego wzrostu tj 173cm. Wg ichniejszej tabeli dobierałem i jest idealnie - oczywiście zakładając iż nie masz rąk, czy nóg jakichś niestandardowych https://www.merida-bikes.com/en/p/service/find-your-frame-size-225.html Pozdr ! Odnośnik do komentarza
maropsk Napisano 9 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwiecień 2019 2 godziny temu, Marek Karnecki napisał: Szimano Mistrzu Mam ten model dokładnie - ale ja jestem nikczemniejszego wzrostu tj 173cm. Wg ichniejszej tabeli dobierałem i jest idealnie - oczywiście zakładając iż nie masz rąk, czy nóg jakichś niestandardowych https://www.merida-bikes.com/en/p/service/find-your-frame-size-225.html Pozdr ! Dalej nie wiem 56 czy 59 Odnośnik do komentarza
Marek Karnecki Napisano 10 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 10 Kwiecień 2019 jest zasada by brać mniejszy - jeśli się jest na granicy dwóch rozmiarów Odnośnik do komentarza
maropsk Napisano 10 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwiecień 2019 Godzinę temu, Marek Karnecki napisał: jest zasada by brać mniejszy - jeśli się jest na granicy dwóch rozmiarów Zamówiony wziąłem 56.59 wydaje się jednak za duży. Dam znać jak dotrze jaram się! Odnośnik do komentarza
maropsk Napisano 10 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwiecień 2019 3 godziny temu, Marek Karnecki napisał: jest zasada by brać mniejszy - jeśli się jest na granicy dwóch rozmiarów Jeszcze napisałem do Meridy na FB i wysłali mi taką tabelkę której nie znalazłem i chyba nie ma na internecie. Teraz już pewny jestem co to tego 56 PS. Napisali również że dodadzą ja na stronę. Odnośnik do komentarza
nctrns Napisano 10 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 10 Kwiecień 2019 Tą tabelkę chyba widziałem na stronie bikeatelier. A w ogóle, przy moich 176cm powinienem mieć 52, a zdecydowanie lepiej czuję się na 54... No ale to tylko 5h testów. Odnośnik do komentarza
maropsk Napisano 10 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwiecień 2019 17 minut temu, nctrns napisał: Tą tabelkę chyba widziałem na stronie bikeatelier. A w ogóle, przy moich 176cm powinienem mieć 52, a zdecydowanie lepiej czuję się na 54... No ale to tylko 5h testów. Hej. Przy mojej wysokości krocza 87 rozmiar 59 byłby raczej za duży bo w 59ce wysokość rury górnej od podłoża to już 85cm a w 56 jest 82. Zobaczymy jutro Odnośnik do komentarza
maropsk Napisano 12 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwiecień 2019 (edytowane) W dniu 10.04.2019 o 08:34, Marek Karnecki napisał: jest zasada by brać mniejszy - jeśli się jest na granicy dwóch rozmiarów No i rower dotarł. Po skreceniu i wstępnym ustawieniu siodełka wydaje się idealny (rozmiar L) . Między ramą a kroczem około 3 palce odstępu, but przy skrecie nie zahacza o przednie kolo(około 2,3 cm odstępu) Jedynie z czego jestem bardzo niezadowolony to to że sklep w którym kupiłem rower zostawił mi wszystkie linki przerzutki do regulacji Edytowane 12 Kwiecień 2019 przez maropsk Odnośnik do komentarza
Marek Karnecki Napisano 12 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwiecień 2019 Kurde to z tym sklepem jakaś lipa - bo z tego co wiem to Merida wymaga od sklepów by rower był poskręcany od A do Z - gotowy do jazdy ( inaczej nie sprzedają ) Odnośnik do komentarza
dmxzor Napisano 19 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 19 Kwiecień 2019 (edytowane) Zgłoś to do Meridy. Ja też mam Reacto, ale dopiero od kilkunastu dni. Ustawiam ją dopiero pod siebie bo to jednak rower aero i czuć to na kręgosłupie 😃 Jak nie poradzę sam, fitting zostanie. A no i support szwankuje dość szybko w tym modelu, no chyba że tylko ja miałem taką przypadłość (700km i wymiana). Edytowane 19 Kwiecień 2019 przez dmxzor Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi