Skocz do zawartości

Merida reacto 300

maropsk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szajbajki. Potrzebuję porady. Mam zamiar kupić rower Merida reacto 300. Czy jest ktoś ze wzrostem około 187 który posiada ten rower? Waham się między rozmiarem 56 a 59. Niestety nie mam możliwości przymierzenia. Pozdro

Marek Karnecki
4 godziny temu, maropsk napisał:

Witam Szajbajki. Potrzebuję porady. Mam zamiar kupić rower Merida reacto 300. Czy jest ktoś ze wzrostem około 187 który posiada ten rower? Waham się między rozmiarem 56 a 59. Niestety nie mam możliwości przymierzenia. Pozdro

Szimano Mistrzu

Mam ten model dokładnie :) - ale ja jestem nikczemniejszego wzrostu tj 173cm. Wg ichniejszej tabeli dobierałem i jest idealnie - oczywiście zakładając iż nie masz rąk, czy nóg jakichś niestandardowych :P
https://www.merida-bikes.com/en/p/service/find-your-frame-size-225.html

Pozdr !

Godzinę temu, Marek Karnecki napisał:

jest zasada by brać mniejszy - jeśli się jest na granicy dwóch rozmiarów

Zamówiony :) wziąłem 56.59 wydaje się jednak za duży. Dam znać jak dotrze :) jaram się! :)

3 godziny temu, Marek Karnecki napisał:

Jeszcze napisałem do Meridy na FB i wysłali mi taką tabelkę której nie znalazłem i chyba nie ma na internecie. Teraz już pewny jestem co to tego 56 :)

PS. Napisali również że dodadzą ja na stronę. 

ezgif-1-3db0bdb6837e.jpg
17 minut temu, nctrns napisał:

Tą tabelkę chyba widziałem na stronie bikeatelier.

A w ogóle, przy moich 176cm powinienem mieć 52, a zdecydowanie lepiej czuję się na 54... No ale to tylko 5h testów.

Hej. Przy mojej wysokości krocza 87 rozmiar 59 byłby raczej za duży bo w 59ce wysokość rury górnej od podłoża to już 85cm a w 56 jest 82. Zobaczymy jutro :)

W dniu 10.04.2019 o 08:34, Marek Karnecki napisał:

No i rower dotarł. Po skreceniu i wstępnym ustawieniu siodełka wydaje się idealny (rozmiar L)

. Między ramą a kroczem około 3 palce odstępu, but przy skrecie nie zahacza o przednie kolo(około 2,3 cm odstępu) 

Jedynie z czego jestem bardzo niezadowolony to to że sklep w którym kupiłem rower zostawił mi wszystkie linki przerzutki do regulacji :P

Edytowane przez maropsk

Zgłoś to do Meridy. Ja też mam Reacto, ale dopiero od kilkunastu dni. Ustawiam ją dopiero pod siebie bo to jednak rower aero i czuć to na kręgosłupie 😃 Jak nie poradzę sam, fitting zostanie.

A no i support szwankuje dość szybko w tym modelu, no chyba że tylko ja miałem taką przypadłość (700km i wymiana).

Edytowane przez dmxzor