Tribanowiec Napisano 9 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 9 Kwiecień 2019 (edytowane) Witam, przeglądnąłem już nie jeden wątek i nigdzie nie ma odpowiedzi które jednoznacznie by coś wykluczyły lub potwierdziły. Szukam buta SPD w przeważającej części na szosę ale takiego który czasem poradzi sobie w XC i przejdzie "kilka" metrów jak potrzeba. Spodobał mi się Decathlon triban roadc100 ze względu na wygląd "cywilny", ale szukając informacji o sznurowce większość osob mówi że to nie działa i bez sensu, jednak kilka osób którzy użytkują mówią że jedynym minusem jest czas wiazania. Podsumowując wybieram miedzy: Decathlon triban roadc100 Decathlon rockrider XC 500 Shimano me2 Shimano me3 Ktoś ma jakieś porównanie? Warto dopłacić do klamry czy żyłki? Edytowane 9 Kwiecień 2019 przez Tribanowiec Odnośnik do komentarza
Miszel Napisano 9 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 9 Kwiecień 2019 Ja brałem pod uwagę zakres cenowy. Z butów w Decathlonie najbardziej do nogi pasowały jakieś buty Triban i Shimano. Wybrałem Shimano MT34 (wiązane). Nic złego nie mogę o nich powiedzieć, ale też przejechałem w nich dopiero ok 250 km. Używam na szosie, w planach było używanie ich również na trekkingu. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 9 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 9 Kwiecień 2019 O wiązanych ja osobiście radzę zapomnieć, tragedia. 3 rzepy to minimum komfortu użytkowania i stabilności zapięcia. Odnośnik do komentarza
Yarooo Napisano 9 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 9 Kwiecień 2019 XC 500 są bardzo wąskie. Normalnie noszę rozmiar 44 w XC 500 ledwo zmieściłem się w 46. Jeżeli masz szeroką stopę lub wysokie podbicie zapomnij o XC 500. 1 Odnośnik do komentarza
Tribanowiec Napisano 9 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwiecień 2019 Godzinę temu, Yarooo napisał: XC 500 są bardzo wąskie. Normalnie noszę rozmiar 44 w XC 500 ledwo zmieściłem się w 46. Jeżeli masz szeroką stopę lub wysokie podbicie zapomnij o XC 500. Właśnie to samo dowiedziałem się o Shimano me że jak wyższe podbicie lub szerszą noga to zapomnieć. Wtedy pozostają sznurówki 😉 Odnośnik do komentarza
Pawel880712 Napisano 9 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 9 Kwiecień 2019 Ja w Shimano nr 47 za duże, pięta chodzi a 46 za ciasne były, dokładniej wąskie, niezależnie jaki model brałem, tylko ja w sumie mtb buty nie takie prawdziwe szosy, rock ridery też wszystkie na mnie 46 za ciasne, chyba bardziej niż Shimano nawet, ale jest jeszcze dużo innym marek i butów, bez przymiarki nic dobrego nie kupisz. Odnośnik do komentarza
Yarooo Napisano 9 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 9 Kwiecień 2019 1 godzinę temu, Tribanowiec napisał: Właśnie to samo dowiedziałem się o Shimano me że jak wyższe podbicie lub szerszą noga to zapomnieć. Wtedy pozostają sznurówki 😉 Jeżeli masz szeroką stopę lub wysokie podbicie od Shimano polecam SH- MT 500 (MT 5). Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi