Skocz do zawartości

Jaki to model owijki?

filipw1990

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co mi się obiło o uszy to owijka :

-powinna być gruba i miękka

-fajnie jak jest skórzana czy skórko podobna

-dobrze jak jest dobrana do preferencji, owijka jest bardzo ważna 

Z owijką jest podobnie jak z doborem siodełka czy butów. Kazdy wg. swoich upodobań i gustów.

@Kruk nie każdy lubi grubo i miękko, to nie zawsze oznacza bezpiecznie.Moze zdecydowanie pogorszyć się chwyt,dołożyć do tego jeszcze jakieś żelowe rękawiczki i może być niezle kuku. Czasem lepiej popracować nad pozycją na rowerze,niż poprawiać niektóre mankamenty w ten sposób 

Ja zdecydowanie wolę cieńsze owijki,może daje mi to większą kontrolę i lepszy chwyt.

21 godzin temu, filipw1990 napisał:

Hej,

Na jednym z filmików znalazłem owijkę która wpadła mi w oko.

53720733_2213481725378832_60970598488332

Czy ktoś z Was ma pomysł co to za model?

To nie lepiej poszukać tego w specyfikacji ów roweru?

Tak na moje oko, to autor ( Szajbajk) nawijał ją samodzielnie

Nie chodzi nawet o konkretnie ten model, ale bardzo podoba mi się gładkie przejście między warstwami oraz satynowe wykończenie.

9 godzin temu, Gregory34 napisał:

nie każdy lubi grubo i miękko, to nie zawsze oznacza bezpiecznie.Moze zdecydowanie pogorszyć się chwyt,dołożyć do tego jeszcze jakieś żelowe rękawiczki i może być niezle kuku. Czasem lepiej popracować nad pozycją na rowerze,niż poprawiać niektóre mankamenty w ten sposób 

Ja zdecydowanie wolę cieńsze owijki,może daje mi to większą kontrolę i lepszy chwyt.

Prawda, zgodzę się z Tobą, ja tyle co się przejechałem parę Km na szosie to lubię miękkie owijki także trochę jak z siodełkiem :) Choć dużo osób z którymi obcuje preferuje albo średnio miękkie albo ogólnie miękkie owijki ale kto co lubi :) 

Jak chodzi o wykończenie owijki to też zależy jak się ją zawiją w sensie czy uważnie i dokłądnie :)

Edytowane przez Kruk

Wykończenie, czyli czy powierzchnia jest matowa czy świecąca :) 

Ja nie lubię miękkich chwytów. W MTB lubię twardą piankę. W szosie też nie czuję potrzeby żeby mieć miękką, grubą owijkę.

w poradniku nawijał na innym rowerze, to może być oryginalna https://www.cannondalebikes.pl/akcesoria/2017-owijki-i-gripy/synapse-gel-handlebar-tape-25mm-black

gładkość przejścia jak wspomnieli sporo zależy od sposobu nakładania, jak będziesz mocno naciągał i robił to w odpowiednich odstępach to z prawie każdą powinno ci się to udać. 

satynowe wykończenie masz w np. najtańszych chińczykach z aliexpress ,