Skocz do zawartości

Zębatka sram eagle narrow wide

Peres

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim, jakie polecacie zębatki narrow wide, mam napęd nx eagle z zębatką sram eagle 32t, i jest dla mnie "za wolna" to mój pierwszy napęd 1x12 i nie wiem jak duża będzie różnica między 32 a 34. Oraz czy napęd będzie działał równie dobrze z zębatką nie eaglowską.

Łza Włóczynutka
Opublikowano

Ja jeżdżę na chińczyku firmy decas. Kosztują 40-60zł a jakościwo to samo co

39 minut temu, Peres napisał:

z zębatką sram

ja z telefonem

Opublikowano

Gdybyś chciał banless zębatki mam znajomego załatwia 15%rabatu

Opublikowano
46 minut temu, Peres napisał:

nie wiem jak duża będzie różnica między 32 a 34

Tak z grubsza to pół biegu więc nie za wiele. Najlepiej skorzystać z jakiegoś kalkulatora żeby samemu to ocenić.

Opublikowano

No pewnie tak ale jak upcha 36 to średnio wjedzie pod ostrą górę w napędzie 1x12

Opublikowano

Właśnie nie jestem pewny czy brać 34 czy 36 nie mam porównania wiem tylko że 32 jest dla mnie za lekka. Raczej nie chce kupywać zębatki za 200 zł oryginalny eagle chodzą po około 70 i tyle też chciał bym dać tylko zastanawiam sie też czy nie eaglowska tylko jakaś inna narrow wide będzie równie dobrze działać

Opublikowano

Sam jeździłem na chińskich i polskich
Przyznam że to że jest chińska nie znaczy że po 20 km się zetrzeć
Wytrzymują dość dużo
Generalnie wszytko jest chińskie tylko logo zmienia

Opublikowano (edytowane)

Jak masz Eagle to bierz zębatke srama NX, po 1 wygląd, po 2 cicho działa, po 3 mało kosztuje, po 4 sprawdz czy ci się zmieści.

A po 5 na zębatce 42 z tyłu czujesz, że wyjedziesz wszędzie? Jak tak to 36 jest dla ciebie odpowiednia.

Edytowane przez PiotrekGT
Opublikowano

Wiem, że masz 50, chodzi mi o to, czy na 42 (czyli tej drugiej po 50) wyjedziesz teraz wszędzie, jeśli tak to 36 na przód jest dla ciebie, jeśli nie wyjedziesz to bierz 34.