pblacha Napisano 8 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 8 Kwiecień 2019 (edytowane) Hej Postanowiłem napisać coś o moim, dość już wysłużonym, bolidzie. Jest to mój trzeci rower crossowy, i ten ostał ze mną najdłużej. Pierwszy został skradziony (świetnie wyglądający bordowy Admiral), drugi sprzedałem (Author Classic), bo bardzo chciałem mieś amortyzator - w 2007 r. nie był to jeszcze standard w crossach. Spędziłem sporo czasu na wyborze nowego roweru i zmęczony już trochę poszukiwaniami zdecydowałem się na Missiona. Jak jest skonfigurowany? napęd 3x9 przerzutka przód: SR Sontour FD7 przerzutka tył: LX M581 manetki: Deore M511 korba: SR Sountour, kwadrat kaseta: HG-400 łańcuch: HG-53 hamulce tarczowe mechaniczne: Shimano M415 klamki: Tektro (ogromne) mostek: UNO, regulowany sztyca alu koła Author na obręczach Alexrims i piastach Shimano RM65 widelec: RST Vogue sprężynowy Do tej pory jeździ w konfiguracji fabrycznej, z wyjątkiem sztycy (wymieniłem amortyzowaną UNO na sztywną). Pierwszy serwis zrobiłem w zeszłym roku: czyszczenie i smarowanie wszystkich łożysk, przegląd suportu, wymiana kasety i łańcucha (takie same, jak fabryczne), wymiana pancerzy i linek. Założyłem drugi komplet okładzin hamulcowych, a na ten rok planuję wymianę tarcz. Szacowany przebieg to ~ 7000-8000km, czyli niewiele jak na 12 lat. Rower przeszedł trochę tuningu optycznego przez mojego syna Edytowane 8 Kwiecień 2019 przez pblacha 4 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi