Skocz do zawartości

Problem ze sterami

Lawus

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewneg czasu kierownica zaczeła chodzić strasznie ciężko więc wczoraj zrobiłem serwis sterów.W środku pomiedzy rura sterowa a kulkami był taki pierścień, pękniety i zżarty.Jak ta część sie nazywa i gdzie można ją kupić?

56410994_284328982515477_4987337155354296320_n.jpg

stery ahead kulkowe 1 1/8

Potwierdzam jak wyżej, że to nie jest pęknięcie. Ten pierścień to pierścień centrujący górnego łożyska i nie jest zamknięty, żeby mógł się zwężać i wciskaj w łożysko.

Dobrze go umyj i jak jest w miarę gładki to może zostać, ale tak jak już ktoś wspomniał - stery nie "piniondz" i można profilaktycznie wymienić.

tylko że on jest strasznie wżarty i z boku jeszcze odchodzi kawałek plastiku.A nowych sterów nie chce kupować bo dopiero co dałem 100 zł za nsy

56649282_587169075111956_4754262633253699584_n.jpg

Nie da rady tego kupić gdzieś?

Dobra spiłowałem to i kreci się normalnie ale teraz jest jakby luz na rurze sterowej,tak jakby amor był krzywo w główce.Kiedy jade nic nie czuć ale kiedy podnioce rower za kierownice to mostek przesuwa sie o jakieś 1 cm do przodu

Kiedy podniose rower górna miska ta która jest przy mostku rusza sie do przodu a chyba powinna trzymać się dolnej bierzni.Trzeba ją jakoś wbić?