squirrelkuss Opublikowano 28 Listopada 2019 Opublikowano 28 Listopada 2019 Ja zakupiłem niedawno pomiar na zębatce power2max NGeco MTB do korby XX1. Jakby ktoś miał pytania to wołać. PS. U Chińczyka znalazłem podobny za pół ceny ale niestety po zakupie
puchalp Opublikowano 2 Grudnia 2019 Opublikowano 2 Grudnia 2019 Napiszę tu, żeby nie zakładać nowego tematu. A wiec czy da się zastosować jakiś miernik mocy do korby shimano sora. Czy trzeba wymienić korbe na 105, tylko czy bedzie działać z cała resztą. Czy pozostają tylko pedały z pomiarem.
Red Opublikowano 2 Grudnia 2019 Opublikowano 2 Grudnia 2019 Spokojnie możesz kupić lewe ramię 105 z miernikiem i założyć do swojej Sory. 1
Roger Opublikowano 2 Grudnia 2019 Opublikowano 2 Grudnia 2019 (edytowane) W dniu 27.11.2019 o 20:57, korea83 napisał: Panowie i Panie, szybkie pytanie, pomiar mocy STAGES 105 R7000 L, z waszego doświadczenia warto kupić? Jest aktualnie do wzięcia za mniej więcej 1600zł i się zastanawiam czy aby nie kupić. Ja mam Stagesa na Ultegrze 6800 juz od jakis 3 lat. Bardzo sobie chwale. Problemow zero. Edytowane 2 Grudnia 2019 przez Roger
korea83 Opublikowano 2 Grudnia 2019 Opublikowano 2 Grudnia 2019 Liczę, że moim przypadku będzie tak samo bo jutro spodziewam się dostawy miernika
jaro0011 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Opublikowano 17 Grudnia 2019 W dniu 27.11.2019 o 20:57, korea83 napisał: Panowie i Panie, szybkie pytanie, pomiar mocy STAGES 105 R7000 L, z waszego doświadczenia warto kupić? Jest aktualnie do wzięcia za mniej więcej 1600zł i się zastanawiam czy aby nie kupić. Gdzie w takiej cenie jest ten miernik? Dasz linka?
korea83 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Opublikowano 17 Grudnia 2019 (edytowane) Był w takiej cenie w sklepie "strefa sportu" 😉 Edit: Nadal jest... Edytowane 17 Grudnia 2019 przez korea83
emkej Opublikowano 28 Grudnia 2019 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Hej, Powertap p2 czy Favero assioma duo ? Pod kątem, niezawodności itp. I czy istnieje jakiś patent (jakaś "przejściówka") aby wpiąć buty spd w te pedały czy zakup nowych butów?
jhartman Opublikowano 31 Grudnia 2019 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Mam Favero i z czystym sumieniem mogę je polecić. Działają bezproblemowo, żadnych dropów. Pedały mają tę zaletę, że jak zmienisz rower albo masz 2 to w miarę szybko można je przenosić.Jedyna wada jest taka że ponieważ pedały są elementami wystającymi to przy szlifie można je uszkodzić. Ale cała elektronika jest w osi a body można dokupić w okolicach 100 Euro.Pozdrawiam, JarekSent from my iPhone using Tapatalk
KRL064 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Pozwolę sobie na pytanie czy macie może doświadczenie z Favero assioma uno, sprawdziłęm juz na Garminach i w zasadzie nie ma w moim przypadku wielkiej różnicy między pracę lewej i prawej nogi więc zastanawiam się czy jest sens kupowania wersji Duo.
Red Opublikowano 31 Grudnia 2019 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Nie ma żadnego. Znam dwie osoby z wersją duo i po roku czasu obie zgodnie twierdzą że to niczemu nie pomaga a po pewnym czasie zapominasz o istnieniu drugiego czujnika.
KRL064 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Właśnie tego się obawiałem że przez pierwsze kilka treningowa będę porównywał doszukiwał się różnic a później i tak przestanie mieć to znaczenie. Lepiej więc zainwestować dodatkowy tysiak w coś innego. A jak wiadomo przy rowerze zawsze jest w co zainwestować tysiak.😉
wojtek.k Opublikowano 1 Stycznia 2020 Opublikowano 1 Stycznia 2020 (edytowane) Posiadam power2max NGEco zarówno w szosie (na FSA Gossamer kupiony jako zestaw) jak i w MTB (na Shimano XTR; kupiony jako sam pomiar). Z całym sercem mogę polecić. Jakby ktoś szukał tańszej alternatywy to polecam PowerBox od FSA. To jest dokładnie ten sam miernik (power2max) tylko z innym logo i taniej. 11 godzin temu, Red napisał: Nie ma żadnego. Znam dwie osoby z wersją duo i po roku czasu obie zgodnie twierdzą że to niczemu nie pomaga a po pewnym czasie zapominasz o istnieniu drugiego czujnika. Używam pomiaru dwustronnego niecały rok i jak na razie muszę się z tym zgodzić. Pierwsze dwie jazdy wykazały, że mam balans 50/50 (mimo, że spodziewałem się dużej różnicy, bo jestem po sporej kontuzji jednego z kolan) i od tamtej pory nie zwracam już uwagi na balans. Edytowane 1 Stycznia 2020 przez wojtek.k
Łukasz_P Opublikowano 1 Stycznia 2020 Opublikowano 1 Stycznia 2020 U mnie z balansem jest tak, że przy lżejszych treningach mam średnio 52/48, a im mocniejsze, tym bliżej 50/50. Od roku mam korbę Quarq DZero, teraz pewnie brałbym pomiar jednostronny w ramieniu.
Antyszprycha Opublikowano 1 Stycznia 2020 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Panowie i Panie, szybkie pytanie, pomiar mocy STAGES 105 R7000 L, z waszego doświadczenia warto kupić? Jest aktualnie do wzięcia za mniej więcej 1600zł i się zastanawiam czy aby nie kupić.Na fb gość daje cenę 1200 zł ale musi zebrać 4 osoby. Ma obecnie 2Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
korea83 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Dzięki za info. Ja już jednak kupiłem jakiś czas temu 😉 Niemniej może ktoś skorzysta 👍
jhartman Opublikowano 1 Stycznia 2020 Opublikowano 1 Stycznia 2020 W sumie wszyscy już powiedzieli o różnicach między Uno i Duo. U mnie jest około 1% różnicy między nogami więc ewentualnie tutaj doszukiwałbym się jakiś różnic.Tutaj całkiem sensowna wypowiedź Vegan Cyclist na temat Assioma Pozdrawiam,Jarek Sent from my iPhone using Tapatalk
kolunio Opublikowano 1 Stycznia 2020 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Na fb gość daje cenę 1200 zł ale musi zebrać 4 osoby. Ma obecnie 2Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ProMożesz dac jakieś bliższe info
tazi_90 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Mam pytanie co do pomiaru mocy Stages, kalibracje poprzez licznik trzeba robić za każdym razem przed rozpoczęciem jazdy? Czy np raz na tydzień wystarczy?
dmxzor Opublikowano 1 Stycznia 2020 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Ja od siebie polecam Powerboxa 😃 W dziale sprzedam jest jedna sztuka nowa w kozak cenie =D
Antyszprycha Opublikowano 1 Stycznia 2020 Opublikowano 1 Stycznia 2020 6 godzin temu, kolunio napisał: 8 godzin temu, Antyszprycha napisał: Na fb gość daje cenę 1200 zł ale musi zebrać 4 osoby. Ma obecnie 2 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Pokaż więcej Możesz dac jakieś bliższe info https://www.olx.pl/oferta/pomiar-mocy-stages-3-generacji-CID767-IDD1Cnd.html#2d6ae87060 1
husky1987 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Witam, mam pytanie jaki pomiar mocy polecacie? Garmina ? assosima favero ? Lub jakiś inny oczywiście? Taki aby pasował pod zegarek Garmina.
nctrns Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Każdy będzie pasował pod zegarek garmina (pod warunkiem, że zegarek obsługuje w ogóle pomiary mocy, bo np seria vivo ich oficjalnie nie wspiera). Skoro mówisz o pomiarach garmina i favero, zakładam, że interesują cię mierniki w pedałach. Favero jest prostszy w instalacji od garmina i ma bardzo dobre opinie i wsparcie producenta.
Rekomendowane odpowiedzi