endrju128 Napisano 3 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 3 Kwiecień 2019 Cześć! Robi się coraz cieplej, coraz więcej pomysłów na wyprawy, stąd moja zagwozdka: co zrobić gdy wybieram się na kilkudniowy wypad pieszo-rowerowy samochodem typu kombi i chcę gdzieś bezpiecznie zostawić drogocenny rower i np. udać się na piesze ścieżki, powiedzmy że na cały dzień. Myślałem o zapakowaniu roweru do bagażnika, przykryciu prześcieradłem i ewentualnym przypięciu linką do uchwytu od drzwi, a następnie zostawieniu auta na parkingu między innymi samochodami. Co sądzicie o takim pomyśle? A może macie jakieś swoje patenty i zechcecie się nimi podzielić? Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 3 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 3 Kwiecień 2019 Na komisariacie. Przed bardzo zdeterminowanym złodziejem nie ma 100 % zabezpieczeń. Poprostu zrób tak aby rower nie rzucał się w oczy. Odnośnik do komentarza
GrochowaMTB Napisano 3 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 3 Kwiecień 2019 Znam przypadek gdy ktoś włamał się do wnętrza auta i wykradł stamtąd rower - na maratonie rowerowym, gdzie kręciło się dużo osób. Żadne rozwiązanie nie będzie idealne. Kiedyś miałem rower na tylnym bagażniku i na podziemnym parkingu podjechałem tak blisko ściany, że nie było opcji zdjęcia go z uchwytu. Oczywiście to nie było 100% pewne rozwiązanie, ale na 20 minut wystarczyło. Zostawiłem też raz rower na policyjnym parkingu - ale miałem na tym posterunku dobrego kumpla. Można też szukać parkingów strzeżonych i ogrodzonych - ale nigdy nie mamy pewności czy znajdziemy taki pewny parking. Można prosić prywatną osobę o postawienie roweru na posesji. Każdy z tych sposobów to mimo wszystko ryzyko. Odnośnik do komentarza
marcusling Napisano 3 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 3 Kwiecień 2019 Jak się jedzie gdzieś na kilka dni to chyba gdzieś się mieszka, więc można zostawić tam gdzie się mieszka w pokoju. W czym problem? Jak się mieszka w namiocie to za jakąś tam opłatą zawsze można będzie zostawić w najbliższym hotelu czy pensjonacie gdzie będzie zamknięty w jakimś pomieszczeniu technicznym na klucz. Dodatkowymi pieniążkami nikt nigdzie nie pogardzi. I zawsze się ktoś taki znajdzie. Chyba, ze ktoś chce zostawić rower gdzieś za darmo - wówczas to jest problem - bo za darmo dostępne jest chyba tylko powietrze do oporu i to nie zawsze świeże. Odnośnik do komentarza
revolta1 Napisano 3 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 3 Kwiecień 2019 3 minuty temu, marcusling napisał: bo za darmo dostępne jest chyba tylko powietrze do oporu I tu sie nie zgodze jest cos takiego jak oplata klimatyczna he he 1 Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 3 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 3 Kwiecień 2019 Dokładnie plus kwoty "za emisje CO2", które oczywiście kosztuja. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi