DM85 Napisano 2 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 2 Kwiecień 2019 Panowie proszę o pomoc w ogarnięcia nowo zakupionego, używanego Elite Rampa. Na wstępie... nie mam pomiaru mocy, pół roku użytkowałem Tacx Flow Smart, ostatni test - FTP 280. Tydzień temu po rozłożeniu Elite Rampa i wpięciu szosy wrażenia z jazdy świetne, problem... FTP - 380. Rozumiem - estymacja, kalibracja itd. Pogrzebałem w ustawieniach P1-P2-P3, ustawiłem wartości domyślne dla rampy, zero poprawy, napisałem do elite, gość z custommer service po podaniu numeru seryjnego podał mi jeszcze inne, bardziej abstrakcyjne wartości 77-298-200, nic to nie zmieniło, dalej 300, 400W lekką nogą. Odpaliłem kolejny raz My E-training i na zegarek dałem podgląd z czujnika prędkości garmina i tu... Trenażer pokazywał prędkość 33, a info z czujnika na kole 20km/h. Może tu jest pies pogrzebany? Estymacja z zawyżonej prędkości daje zawyżoną moc? I pytanie dlaczego odczyt prędkości jest tak zawyżony i czy idzie to jakoś skonfigurować? Z góry dzięki za pomoc! Wysłane z mojego LG-M200 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi