Skocz do zawartości

Napęd spalinowy do roweru.

jonnymax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Posiadam starego MTB (składak) pomyślałem ostatnio czy nie włożyć do niego wynalazku w postaci silnika spalinowego ;) Silnik ma podobno 80 CC ok 4 KM -  w MTB to by było rakietuuuuu 😜

Tutaj link do aukcji takiego silnika https://allegro.pl/oferta/silnik-spalinowy-do-roweru-komplet-80-cc-jakosc-7808657607

Wyraźcie proszę swoją opinię na temat takiego zestawu czy ktoś może miał z tym do czynienia czy warto to kupić i się pobawić w wolnym czasie ;)

Dzięki za opinie.

silnik.jpg

Edytowane przez jonnymax
Dodatkowe informacje
Opublikowano

Hehehe widzę że dusza majsterkowicza :D Nie wiem czy taki zestaw nie byłby za głośny i nie za wolny do roweru MTB, jakby to był pomysł to raczej już dawno elektryki by wymienili na spalinówki, tak myślę.

Opublikowano

Jeśli masz nadmiar wolnego czasu to czemu nie . Wszystkie pomysły na które wpadamy i udaje się zrealizować dają nam satysfakcję,a o to przecież chodzi. Na drugiej szali trzeba postawić użytecznośc tego roweru. Będzie ciężki, głośny, raczej wolny, będzie wyglądać jak z powrotu do przeszłości...:-D jednakże jeśli lubisz sobie podłubać to czemu nie. Podeslij na koniec zdjęcia tego projektu. Tak dla potomności;-) powodzenia.

Opublikowano
4 godziny temu, elmapeto napisał:

Jeśli masz nadmiar wolnego czasu to czemu nie . Wszystkie pomysły na które wpadamy i udaje się zrealizować dają nam satysfakcję,a o to przecież chodzi. Na drugiej szali trzeba postawić użytecznośc tego roweru. Będzie ciężki, głośny, raczej wolny, będzie wyglądać jak z powrotu do przeszłości...:-D jednakże jeśli lubisz sobie podłubać to czemu nie. Podeslij na koniec zdjęcia tego projektu. Tak dla potomności;-) powodzenia.

7 godzin temu, Kruk napisał:

Hehehe widzę że dusza majsterkowicza :D Nie wiem czy taki zestaw nie byłby za głośny i nie za wolny do roweru MTB, jakby to był pomysł to raczej już dawno elektryki by wymienili na spalinówki, tak myślę.

Dzięki za wsparcie ;) udało mi się znaleźć na YT takie wynalazki 😜

• 2 lata później...
Opublikowano

Silnik jest dobry łatwy do złożenia