Skocz do zawartości

Potrzebuje pomocy z skokiem do ramy

Kondziq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zastanawiam się czy do ramy dartmoor primal z 2018 nada się widelec 120mm skoku.  Proszę o pomoc ZGÓRY DZIĘKUJE.

Opublikowano

Podobnych pytań było sporo i wystarczyło pogrzebać. Skoro producent podaje 130-160 mm skoku to chyba wie co pisze. Dasz mniej i będziesz rył pedałami o glebę.

Opublikowano

A moglibyście podać jakieś sensowne amortyzatory do 1000 zł do tej ramy?

Opublikowano

W tej kwocie nie kupisz amora o tym skoku do tych zastosowań.

Amen.

Opublikowano

Dokładnie, bo mówimy o amortyzatorze nie o uginaczu :) 

Opublikowano (edytowane)

Ale kolega nie powiedział do czego będzie stosował rower. Te 1000 pln to za nowy czy może być używka ? Sporo na olx sprzętu z demontażu. Ja sam kupiłem rs sektora za 700 i niby on do jazdy po mieście ? Wprawdzie golenie 32 mm bo starszy model ale można go wyciągnąć na 150 skoku. Za 1200 mi się nawet rs yari obił o oczy ale miał jakieś uszkodzenia na goleniach dlatego pewnie taka cena.

Edytowane przez Kszycholas
Opublikowano

Suntour Aion jakaś używkę kupisz do 1000 zł a daje radę przy cięższej jeździe. 34 mm golenie, sztywna oś.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Uzywka moze nawet do 1200 na allegro chwile temu znalazlem foxa 32

Opublikowano

Noo używki to tak ale to trzeba wiedzieć co się kupuje czy coś jest nie tak z takim amorem.

Opublikowano
1 godzinę temu, Enudro123 napisał:

Zdartych goleni, ubytków na goleni amortyzatorów plujących smarem/ olejem.

Ale że niby mają lagi być zupełnie suche ? Powinien być chyba delikatny "film" smarny ? Jak damper i amortyzator u mnie zaczynają być suche na anodach to w środku też z reguły są. Trzymają ciśnienie, w środku czyste. No ale inni mogą mieć inne zdanie.

Opublikowano

Bardziej chyba szkodzi suchy piach jak dostanie się pod uszczelkę i frezuje goleń niż piach który "pływa". Mam z przodu sektora a z tylu foxa floata rp2. Z tym filmem to nie tak że mam lagi zasyfione.