Pan lusterko Napisano 31 Marzec 2019 Udostępnij Napisano 31 Marzec 2019 Witam, mam problem z moją szosą a mianowcie z poprawnością działania tylnej przerzutki. Posiadam najnowszą Ultegrę (Przerzutki - tył, klamki, hamulce), (przedni blat to 53, 39 Sram Force) Przedstawie opis problemu... Na krzyżującym się łańcuchu przerzutka tylna przestaje działać. Rzęzi, mieli , nie obciera o przedni wózek ale działa tragicznie.Dzieje się tak na 3-4 skrajnych koronkach. Czyli przykładowo Duży blat z przodu z tyłu nie działają 3-4 największe koronki. Z Przodu mały blat z tyłu nie działają 3-4 najmniejsze koronki. Utrudnia mi to jazdę i trzymanie optymalnej kadencji. Wymieniłem już linki, pancerze, podregulowałem wszystko ale nie potrafię sobie z tym tematem poradzić. Tylni Hak jest prosty, kończą mi się tak naprawdę pomysły. Ktoś coś poradzi ? Odnośnik do komentarza
Nemrod Napisano 31 Marzec 2019 Udostępnij Napisano 31 Marzec 2019 A łańcuch nie jest przypadkiem za krótki ? To by tłumaczyło czemu na dużym blacie przerzutka nie chce przerzycać na większe koronki tylnej zębatki. Odnośnik do komentarza
Pan lusterko Napisano 31 Marzec 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 Marzec 2019 Jest dedykowany do kasety 11 rzędowej wiec jest OK Odnośnik do komentarza
Nemrod Napisano 31 Marzec 2019 Udostępnij Napisano 31 Marzec 2019 To nie ma nic wspólnego z dedykowaniem. Np zmieniając duży blat na większy niż był i/lub na kasetę o większej maksymalnej zębatce łańcuch może okazać się za krótki. Jeżeli łańcuch ma spinkę to łatwo można to sprawdzić. Rozpiąć ją i założyć łańcuch na największą tylną zębatke i duży blat z przodu. Po założeniu łańcucha "na sztywno" powinny zostać jeszcze conajmniej 2 wolne ogniwa. Odnośnik do komentarza
Pan lusterko Napisano 1 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwiecień 2019 Sprawdzałem i jest jest ok ... macie inne propozycje pozbycia się problemu ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi