GrochowaMTB Opublikowano 28 Marca 2019 Opublikowano 28 Marca 2019 (edytowane) Poszukiwane zębatki do korby FSA Gossamer Pro, aluminium, MegaEVO BB, pajak 110mm BCD, 48/32T. Nigdzie nie mogę tego zlokalizować. Co prawdę kumpel szuka, ale niebawem też mnie czeka wymiana. Sklep firmowy Speca umywa ręce - nie mają. proponują nową korbę. 1500 zł.... absurd! Wiecie gdzie dorwać takie zębatki? A jak nie ma zębatek to znacie jakaś sztywną korbę szosową z zestawem 48/32T? Edytowane 28 Marca 2019 przez GrochowaMTB
leejoonidas Opublikowano 28 Marca 2019 Opublikowano 28 Marca 2019 (edytowane) Ledwie pięć minut zajęło mi znalezienie tych zębatek. Amazon zaprasza. Edytowane 28 Marca 2019 przez leejoonidas
Kruk Opublikowano 29 Marca 2019 Opublikowano 29 Marca 2019 Może Kolega szuka w Polsce? Wiadomo że na amazonie to i słonia się kupi W Polsce z niektórymi komponentami jest problem. Może zaproponuje Shimano Ultegra, dobra korba w rozsądnych pieniądzach .
GrochowaMTB Opublikowano 29 Marca 2019 Autor Opublikowano 29 Marca 2019 5 godzin temu, Kruk napisał: Może zaproponuje Shimano Ultegra, dobra korba w rozsądnych pieniądzach Niestety, nie spotkałem Ultegry z takimi zębatkami. Przypominam 48/32 6 godzin temu, leejoonidas napisał: Ledwie pięć minut zajęło mi znalezienie tych zębatek. Amazon zaprasza Nie ma zębatek 32!
leejoonidas Opublikowano 29 Marca 2019 Opublikowano 29 Marca 2019 No przykro mi że nie ma zębatki 32, ale skoro zależy Tobie na układzie zębatek 48-32 to korby trzyrzędowe pięcioramienne dają możliwości stworzenia takiego układu zębatek lub innego dowolnego za niewielkie pieniądze, z każdej trzyrzędowej korby można zrobić dwurzędową.
GrochowaMTB Opublikowano 29 Marca 2019 Autor Opublikowano 29 Marca 2019 1 minutę temu, leejoonidas napisał: No przykro mi że nie ma zębatki 32, ale skoro zależy Tobie na układzie zębatek 48-32 to korby trzyrzędowe pięcioramienne dają możliwości stworzenia takiego układu zębatek lub innego dowolnego za niewielkie pieniądze, z każdej trzyrzędowej korby można zrobić dwurzędową. I właśnie dlatego to pytanie. Gdyby to było takie proste to sam bym skończył na googlach. Korbę w układzie 48/32 mam oryginalnie zamontowaną w rowerze. Powoli trzeba myśleć o wymianie. Druciarstwo i montaż jakiejś korby 3 rzędowej nie wchodzi w ogóle w grę.
Kruk Opublikowano 29 Marca 2019 Opublikowano 29 Marca 2019 Ciężka sprawa, zwłaszcza że to niestandardowe rozwiązanie dzisiaj, a na dodatek asymetryczne miejsca na śruby. Hmmmyyyy a do producenta pisałeś? Może Ebay?
GrochowaMTB Opublikowano 31 Marca 2019 Autor Opublikowano 31 Marca 2019 W dniu 29.03.2019 o 11:40, Kruk napisał: Ciężka sprawa, zwłaszcza że to niestandardowe rozwiązanie dzisiaj, a na dodatek asymetryczne miejsca na śruby. Hmmmyyyy a do producenta pisałeś? Może Ebay? Kumpel pisał do Speca w tej sprawie, ale na razie milczą. W stanach są dostępne - ale to lekki absurd zamawiać 2 głupie zębatki ze stanów i bulić drugie tyle za przesyłkę.
Kruk Opublikowano 31 Marca 2019 Opublikowano 31 Marca 2019 To jest właśnie problem u nas w Kraju że niektórych komponentów nie ma i trzeba z zagranicy ściągać. Fajnie mieć coś niszowego zwłaszcza jak pasuje do stylu jazdy ale czasami jest to skórka z wyprawkę i lepiej zmienić na coś ogólnodostępnego, niestety tak jest, aaalbo płacić więcej za wysyłkę i ściągać z zagranicy i czekać czy przyjdzie czy gdzieś się nie zgubi. Cóż ja bym Ci Kolego poradził byś sobie kupił coś mniej problematycznego choć podejrzewam że korba bardzo dobrze działa i w ogóle.
Rekomendowane odpowiedzi