KonradTrek800 Opublikowano 27 Marca 2019 Opublikowano 27 Marca 2019 Dzień dobry, Nietypowy dylemat ponieważ dopłata do Sram to tylko 200zł. Martwią mnie jednak przekosy przy jednym blacie i dwa razy częstsza wymiana łańcucha i bardzo drogiej kasety. Różnica w cenie wynika głównie z drogiej kasety i łańcucha systemu 1x11. W obu wariantach przełożenia będę miał wystarczające. Kusi brak przedniej przerzutki ale jednak znacznie tańszy serwis, wymiana kaset, łańcuchów w Clarisie 2x8. 1. SRAM 1x11 a. klamkomanetki SRAM RIVAL1 b. przerzutka tył SRAM APEX 1 c. korba IXF NW 38T d. kaseta 11-40T 2. Claris 2x8 a. klamkomantetki ST-R2000 b. przerzutka przednia 105 FD-5801 (34.9mm) - ponieważ mam górny ciąg a ta jest Dual Pull tylko nie wiem czy prawidłowo będzie współpracować z klamką Clarisa? c. przerzutka tył RD-R2000 (SS) d. korba SHIMANO FC-CX50 46/36T e. kaseta 11-32 Uprzedzając pytania. Dopłata do Tiagra 2x10 odpada ponieważ wychodzi drożej od Sram 1x11. Pozdrawiam. Jutro chcę dokonać zakupu bo promocje u Chińczyków. Ciężkie graty, korby, kasety i łańcuch w Polsce.
WściekłyDzik Opublikowano 27 Marca 2019 Opublikowano 27 Marca 2019 bierz srama a 105 i clariska kompatybilne nie są
Rekomendowane odpowiedzi