Mateusz28 Opublikowano 24 Marca 2019 Opublikowano 24 Marca 2019 Jak kupie rowery na kołach 29 cali to automatycznie będą pasować koła 27,5? Czy jak założę mniejsze koła do roweru to będzie się gorzej spisywał? EDIT PrzeLuka Nawet nie wiem jak to skomentować...
Ares Opublikowano 24 Marca 2019 Opublikowano 24 Marca 2019 Pasować będą bo do większego upchniesz mniejsze. Nawet 26 cali ale w przypadku ramy nie przygotowanej projektowo do takiej zamiany oczywiście zmieni się geometria. Suport pójdzie niżej o wiele za niżej.
seraph Opublikowano 25 Marca 2019 Opublikowano 25 Marca 2019 9 godzin temu, Ares napisał: Suport pójdzie niżej o wiele za niżej. O całe 19 mm przy tej samej oponie - w ciężki teren to trochę sporo. Czasem są ramy dostosowane jednocześnie do kół 29' i 27,5+, ale do większości ram pod 29' szeroka opona się nie mieści i klops. Skąd pomysł na taką wymianę? A co do pisowni autora tematu to aż mnie ciarki przeszły😱 Słowniki macie zabronione?
Gość Opublikowano 25 Marca 2019 Opublikowano 25 Marca 2019 Możne nie będą się gorzej spisywał ale koła 29 lepiej wybierają nierówności, chyba że masz 165 cm jak jak i nie chcesz tak dużych kół?Mam znajomych fanatyków enduro mówią że koła 29 są igła do tego typu roweruJa mam 27.5 i jest zadowolony
Gość Opublikowano 25 Marca 2019 Opublikowano 25 Marca 2019 1 godzinę temu, seraph napisał: A co do pisowni autora tematu to aż mnie ciarki przeszły😱 Słowniki macie zabronione? Popieram. Jeszcze jeden tak napisany post i będzie kara dla autora wątku. @Mateusz28 szanuj język polski!!!
Rekomendowane odpowiedzi