pawcyb15954 Opublikowano 24 Marca 2019 Opublikowano 24 Marca 2019 Witam! Mam okazję kupić tanio przedni amortyzator Rockshox XC32. Czy ten amortyzator nada się do Dirt Jump Bike'a ? Czy raczej nie wytrzyma długo. Czym może się to skończyć?
Kruk Opublikowano 24 Marca 2019 Opublikowano 24 Marca 2019 Czym się skończy? Może się urwać rura sterowa, albo lagi pęknąć, oczywiście zależy od tego jak bardzo chcesz katować taki amor. To są sporty do których potrzeba mocnych amorów a jak mocnych to drogich.
pawcyb15954 Opublikowano 24 Marca 2019 Autor Opublikowano 24 Marca 2019 Szczerze mówiąc to dopiero zaczynam więc bedzie to głównie pump track i jakieś początki skakania (niezbyt wysoko) . Nada się? Jak mi się ten sport spodoba to zainwestuje w coś lepszego.
Kruk Opublikowano 24 Marca 2019 Opublikowano 24 Marca 2019 Dla mnie nie jest to amor do tego, jego przeznaczenie to amatorskie XC.
pawcyb15954 Opublikowano 24 Marca 2019 Autor Opublikowano 24 Marca 2019 No ale wydaje mi się że jest lepszy od RST Dirt R który niby przeznaczony jest do dirtu. A może się myle?
Kruk Opublikowano 24 Marca 2019 Opublikowano 24 Marca 2019 Aaa to na pewno bo to kloc 3 kg wow ale to może ma jakieś znaczenie bo tak jak pisałem takie amory musza być wytrzymałe.
pawcyb15954 Opublikowano 24 Marca 2019 Autor Opublikowano 24 Marca 2019 Ale nawet w XC czasami zdarzają się skoki to może jak nie są to jakieś akrobacje na rowerze to da radę.
revolta1 Opublikowano 24 Marca 2019 Opublikowano 24 Marca 2019 Myślę ze nie wytrzyma . ja mam taki amor u siebie w treku używam go już trzy lata jest dosć pancerny ale potrzebuje dość częstych serwisów i dbania o niego . on się nie nadaje do tego typu jazdy do jakiej chcesz go używać Pa. Ja mam air solo nie spreżynę zwykłą
Rekomendowane odpowiedzi