Skocz do zawartości

SR Suntour CR-V8 - wymiana sprężyn.

Mierzejox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam odkręciłem korki w amorku i dosłownie wysypały się sprężyny. Wymiana jest prosta ale nie wiem jak odszukać odpowiednią sprężynę pasującą do tego modelu. Jakie dane powinienem posiadać?

Opublikowano

Musisz znać szerokość lag czyli suwmiarka i trzeba zmierzyć

Opublikowano

Sprężyna jest 20 mm szeroka i jak leży luźno ma około 160 mm ale na necie znajduje 100mm i zastanawiam się czy to jest w stanie spoczynku czy jak.oja sprężyna jest na pół rozerwana ale powiedzmy pierwsze 30 mm jest jak by ściśnięte a reszta rozprezona. Druga sprężyna rozleciała się na kawałki jak stary zdezelowany plastik.

Opublikowano

Dostałeś adres strony. @ACTIVIA jak zauwazyłeś specjalizuje się w amorach Suntour. Napisz do niego bezpośrdnio.

Opublikowano

Napisałem do activia i odpowiedź jaką dostałem to że mogą mi sprowdzić i na teren Niemiec koszt wysyłki 80 zł !!! Ja rozumiem wszystko ale nie że ktoś zarabia też na wysyłce i to dwukrotnie. Sprawdziłem ja jako osoba prywatna to max 40 zł. No ale co by nie było nie dowiedziałem się jakiej sprężyny szukać. Więc temat dalej aktywny .  

Opublikowano (edytowane)
W dniu 23.03.2019 o 19:05, Mierzejox napisał:

Napisałem do activia i odpowiedź jaką dostałem to że mogą mi sprowdzić i na teren Niemiec koszt wysyłki 80 zł !!! Ja rozumiem wszystko ale nie że ktoś zarabia też na wysyłce i to dwukrotnie. Sprawdziłem ja jako osoba prywatna to max 40 zł. No ale co by nie było nie dowiedziałem się jakiej sprężyny szukać. Więc temat dalej aktywny .  

Kolego ja wysyłam kurierem DHL i przy wysyłce za granicę tyle biorą, natomiast  nie pisz tu że coś na wysyłkach zarabiam,  Co do spręzyny to ci mogę każda sprowadzić 

Edytowane przez ACTIVIA
Opublikowano

Nie na celu mi się kłócić nie ważne. Poprostu tak to w moim odczuciu tak to było. Nie będę wnikał w politykę firmy, sporo kupuję z wysyłką do Niemiec i takiej ceny nigdy tak wysokiego kosztu wysyłki nie dostałem. max 40 zł i mniej. Ale nie ważne może niepotrzebnie to napisałem tutaj tym bardziej że nie w temacie.