M_B Opublikowano 21 Marca 2019 Opublikowano 21 Marca 2019 Problem mam z doborem butów. Stopa po zmierzeniu 26cm więc teoretycznie 42 wg tabeli Shimano ale po przymiarce 42 czuje ucisk w okolicach grzbietu stopy i w zasadzie ciężko mi dopiąć but klamrą. Z kolei stopa w 43 ma trochę luzu ale ładnie się układa i zapina. Kupić shimano 43 i niwelować luz staropolską metodą wypychania czubka buta czy szukać czegoś szerszego w odpowiednim dla mnie rozmiarze? Jakieś propozycje butów szerszych od shimano ~300zł?
89neo Opublikowano 21 Marca 2019 Opublikowano 21 Marca 2019 Po co wypychać skoro można dać po prostu grubszą wkładkę, która podniesie stopę równomiernie?
M_B Opublikowano 21 Marca 2019 Autor Opublikowano 21 Marca 2019 W przypadku 43 nie ma problemu z trzymaniem z góry bo but się dobrze zapina ale jest luz z przodu buta i obawiam się, że stopa będzie się przemieszczać przód-tył
Pawel880712 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Może poszukać butów u innego producenta, ja w Shimano mierzylem kilka modeli i 47 są na mnie za duże, wysowa się pięta, a 46 za ciasne, za wąskie.
piotr.solek Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 (edytowane) Część (tych co widziałem) sprzedawców butów Shimano, zaleca brać od jednego, do dwóch numerów w górę. Tak też zrobiłem (1 up) w przypadku trzech par butów(spd/mtb). Sznurówki, rzepy czy boa. W moim przypadku, nie ma różnicy, a trochę miejsca dla komfortu musi być. Edytowane 3 Kwietnia 2019 przez piotr.solek
qrec1 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 (edytowane) witaj. kupiłem shimano SH-rc701, mam szeroką nogę, z rozmiarówki wychodziło mi 45 a wziąłem 46, pasują idealnie Edytowane 5 Kwietnia 2019 przez qrec1
Rekomendowane odpowiedzi