bajtuss Opublikowano 21 Marca 2019 Opublikowano 21 Marca 2019 Witam. Przerobiłem napęd na 1x10 z tarczą owalną. I mam pytanie o dobór kominów do przykręcenia. Chcąc uzyskać lepszą linie łańcucha zastosowałem podkładki 2mm przy kominach 7mm. Problem polega na tym że komin w samą korbę wchodzi może 1mm. Siedzi spoko tylko czy zostawić to czy zmienić kominy na dłuższe?? Dodam że wywalając podkładki kominy w korbę wchodzą prawie na zero może 1/3mm luzu zostaje że komin nie wystaje z drugiej strony korby. Jakieś propozycje i pomysły co zrobić?? Korba Shimano XT M780 Hollowtech II Śruby z kominami Reverse 7mm
Kruk Opublikowano 21 Marca 2019 Opublikowano 21 Marca 2019 Moim zdaniem jeśli dajesz podkładki to kominki w korbie powinny łapać zarówno samą zębatkę jak i otworzy w korbie. Jeśli mało co pozostaje kominka to lepiej kupić nowe dłuższe. Jak masz kolorowe śruby bądź kominki to po prostu kup dłuższe kominki i daj je od strony ramy a śruby kolorowe od zewnętrznej strony
bajtuss Opublikowano 21 Marca 2019 Autor Opublikowano 21 Marca 2019 Skąd wziąć dłuższe?? bo mniejsze jak 7mm spoko są i 5mm i 4mm ale większe to chyba nie widziałem chyba że całkiem duże ponad 10mm
Kruk Opublikowano 21 Marca 2019 Opublikowano 21 Marca 2019 Wujek google nie gryzie serio Leniuchu https://rowerowy.com/sklep/czesci/sruby-podkladki/prod/mortop-bolt
bajtuss Opublikowano 21 Marca 2019 Autor Opublikowano 21 Marca 2019 Tak jak pisałem wyżej, takie to nie problem ale mają 15mm... więc bym musiał dać podkładek na 7mm mi chodzi o kominy 8-9mm ;]
bajtuss Opublikowano 23 Marca 2019 Autor Opublikowano 23 Marca 2019 Zamówiłem komplet z podkładkami 5mm i kominami 13mm zobaczę jak to będzie pasować
Kruk Opublikowano 23 Marca 2019 Opublikowano 23 Marca 2019 W razie co ile to kominek podszlifować czy upiłować ? Banalna sprawa
Rekomendowane odpowiedzi