dziubek123 Opublikowano 20 Marca 2019 Opublikowano 20 Marca 2019 Zastąpił u mnie Kross level B6. Jest rewelacyjny. Komfort oraz bardziej płaski lat główki ramy daje więcej odwagi przy zjazdach ze stromizn. Nie wspominając o amortyzacji i regulowanej sztycy.https://www.rowerymerida.pl/produkt1629/one-twenty-9600-rower-merida.html Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Osłona kasety na pierwszych schodach się połamała i prawie pogięła mi kasetę, po co to montują?Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 1
TOMALA72 Opublikowano 20 Marca 2019 Opublikowano 20 Marca 2019 (edytowane) No to witaj w klubie, ja na swojego Stumpjumpera też przesiadłem się z Krossa levela 6.0 i rzeczywiście jazda przybiera inne oblicze:) Fajny kolorek, jedyny słuszny:))))) Powiedz, jak te chwyty leżą w dłoniach bo w moim specu przyoszczędzili na skręcanych obejmach i właśnie czekam na zamówione Meridy jak w twym rowerku:)) Edytowane 20 Marca 2019 przez TOMALA72
dziubek123 Opublikowano 20 Marca 2019 Autor Opublikowano 20 Marca 2019 Szczerze mówiąc bardziej mi się podobała wersja nie oferowana u nas - czerwona, ale ten też jest super. Nie rzuca się w oczy. Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Michal2008 Opublikowano 23 Marca 2019 Opublikowano 23 Marca 2019 W dniu 20.03.2019 o 20:32, TOMALA72 napisał: Powiedz, jak te chwyty leżą w dłoniach bo w moim specu przyoszczędzili na skręcanych obejmach i właśnie czekam na zamówione Meridy jak w twym rowerku:)) Szału nie ma, są ok takie podstawowe jak w większości nowych bajków (miałem je w swojej Meridzie), ale wymieniłem na Ritchey Truegrip. 1
lechu_b Opublikowano 13 Lutego 2021 Opublikowano 13 Lutego 2021 Bardzo fajny rower Przymierzam się do zakupu full'a do trial'u na Trójmiasto i okolice. Nie planuję wielkich skoków i "czarnych" singli, raczej dłuższe wycieczki po lasach i wzgórzach 30-60km w stylu góra/dół z przewyższeniami 700-1500m. Najbardziej podoba mi się https://www.merida-bikes.com/en/bike/535-921/one-twenty-9-600 , bo mogę ją kupić za 8.300, a rower wydaje się dobrze przemyślany z dobrym osprzętem (Sektor i Deluxe, cały osprzęt Sram NX). Tylko pytanie czy rozmiar M czy L, bo z "kalkulatora" Meridy wychodzi L. Mam 179cm, przekrok 83cm, waga 74kg. Porównywałem geometrię do innych rowerów z tego segmentu (full'e 120-130mm) innych marek (np. Giant, Canyon, Rose, NS Bikes) i chyba też wychodzi, że w Meridzie powinno być L, ponieważ reach to 455, a ETT 614. W innych markach podobne rozmiary to M. Będę wdzięczny za Twoją opinie, bo warto zapytać użytkownika takiego roweru
Gość Opublikowano 14 Lutego 2021 Opublikowano 14 Lutego 2021 @lechu_b nie odkryję Ameryki, ale najlepszym rozwiązaniem będzie jak wsiądziesz na dwa rozmiary i przejedziesz się kawałek. Oczywiście wskazówki są pomocne, ale żadna tabelka, kalkulator czy opinie innych nie oddadzą tego jak Ty się czujesz, jadąc na takim czy innym rozmiarze. Fajny artykuł o doborze rozmiaru ramy znajduje się na stronie https://www.1enduro.pl/wybrac-rozmiar-ramy/ 😊
lechu_b Opublikowano 14 Lutego 2021 Opublikowano 14 Lutego 2021 @niuniekkiller, stara zasada oczywiście nadal obowiązuje, jednak teraz z dostępnością rowerów bywa różnie, a też za dużego wyboru w Trójmieście nie ma. Artykuł znam i wykorzystałem go do swoich poszukiwań. Bazując na opiniach użytkowników One-Twenty wynika, że L będzie pasowała do mojego stylu jazdy.
Gość Opublikowano 14 Lutego 2021 Opublikowano 14 Lutego 2021 @lechu_b to prawda, teraz z dostępnością rowerów nie jest najlepiej ☹️ Sam, gdy kupowałem FuelEX-a specjalnie jechałem kilkaset km, aby przymierzyć się do L/XL. Były to jeszcze czasy przed pandemiczne i rowerów było sporo, ale tylko w większych salonach. Tylko dodam, że najgorzej jest, gdy jesteśmy pomiędzy rozmiarami. Ja także poszedłem w większy, ale (XL). Mam nadzieję, że L-ka będzie się Tobie dobrze sprawowała 😊 Trzymam kciuki 👍
Rekomendowane odpowiedzi