Skocz do zawartości

Rudawski park krajobrazowy

lubson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Mam pytanie czy ktoś z forumowiczów zwiedzał wyżej wymienione miejsce (patrz tytuł) na rowerze ? Czy są tam ścieżki rowerowe niezbyt trudne do pokonania a nawet łatwe ? Czy warto jechać ?

Opublikowano

Ba! Co prawda nie na rowerze a z buta po Rudawach się poruszam ale z rowerem nie będzie problemu. Odcinkami gdzieś tam trzeba będzie rower wziąć pod pache no ale to góry, więc nie powinno to dziwić.

Opublikowano

A czy ścieżki nad te piękne jeziorka są do przejechania ? Czy raczej z rowerem pod pachą?

Opublikowano

Nie powinno być z tym problemu ale jak pisałem wyżej... to góry. Szlaki w Rudawach nie są jednak na tyle ekstremalne by amator sobie z nimi nie poradził. No może małych dzieci bym nie zabierał ale to z racji zjazdów i podjazdów.

• 2 lata później...
Opublikowano

Rudawy Janowickie to wspaniały obszar turystyczny; także rowerowy. I sąsiednie obszary (Pogórze Kaczawskie) też. Trasy są wymagające, ale do przejechanie, a niekiedy przepchania roweru. Polecam na rower cały Dolny Śląsk. Najwspanialszy obszar rowerowy w Polsce. Przy okazji reklamuję: "Polecam moją niekomercyjną stronę LUBIŃSKIE TRASY ROWEROWE - www.lubinskietrasyrowerowe.pl Znajdziecie tam kilkadziesiąt propozycji różnych turystycznych wycieczek rowerowych w naszym rejonie Dolnego Śląska. Od Legnicy na południu do Głogowa na północy. Od Ścinawy na wschodzie do Chocianowa na zachodzie, a w centrum Lubin. Na życzenie wysyłam pliki wybranych tras. W nasz rejon możecie z Wrocławia dotrzeć pociągiem. Obszar jest bardzo lesisty, umiarkowanie pagórkowaty (Wzgórza Dalkowskie) i bogaty w typowe dla Dolnego Śląska obiekty zabytkowe."

Zapraszam Paweł Niewodniczański