Diagnosta Opublikowano 20 Marca 2019 Opublikowano 20 Marca 2019 Dzień dobry, pytanie czysto techniczne, dostałem nowy bębenek kasety - ten z lewej na zdjęciu. Miska nowego wygląda inaczej niż tego starego. Teraz pytanie czysto techniczne: czy on jest na kulki czy na łożyska?-czy po prostu ten stary [po prawej] ma wyjeżdżone miski przez kulki-dlatego wygląda inaczej? Bieżnia nowego bębenka jest bardziej kwadratowa i zastanawia mnie czy oby na pewno na same kulki a nie łożyska... Przesyłam jeszcze kilka fotek [zdjęcie numer 2-stary , zdjęcie numer 3-nowy ] Drugie pytanie czy wpakować tam smar biały Boll spray-wypsikany do pojemniczka-odparowany -ustał się trochę,lecz nie jest zbyt gęsty.[nie chce sobie świerszcza zabić w bębenku zbyt rzadkim]
Kruk Opublikowano 20 Marca 2019 Opublikowano 20 Marca 2019 Na pewno jest na kulki, świadczy o tym zakrętka z dwoma wcięciami a po za tym bębenki na maszynach inaczej wyglądają Daj na kulki do bębenka normalny smar rowerowy i będzie okey, bez jakiś udziwnień, jak chcesz mieć mniejsze opory to kapnij trochę do smaru oliwki do łańcucha. 1
Diagnosta Opublikowano 20 Marca 2019 Autor Opublikowano 20 Marca 2019 (edytowane) Kulki zwykłe z rowerowego sklepu?-czy są może gdzieś ciut lepsze w necie? I czy miskę z drugiej strony idzie zdemontować z piasty, bo też wyślizgana? Edytowane 20 Marca 2019 przez Diagnosta
Kruk Opublikowano 20 Marca 2019 Opublikowano 20 Marca 2019 Z piasty nie da się wymienić samej miski tylko całą piastę. Wątpię by się dało jakieś lepsze kulki do takiego rozwiązania a jak już ceramiczne kulki gdzieś coś to będą kosztować majątek i nie wiele zmienią w toczeniu się koła. Chcesz mieć dobre piasty to musisz kupić coś innego. 1
Diagnosta Opublikowano 20 Marca 2019 Autor Opublikowano 20 Marca 2019 -mam dobre piasty specialized stout -dlatego dokupiłem tylko nowy bębenek, więc wsadzę kulki które mam i jakiś smar,dzięki za odpowiedź.
Kruk Opublikowano 20 Marca 2019 Opublikowano 20 Marca 2019 Kiedyś zmień sobie piasty na porządne maszynówki, mniej zachodu z nimi
Borken200 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Szukam bębenka do tej samej piasty. Zna ktoś model?
Rekomendowane odpowiedzi