Majocha Napisano 19 Marzec 2019 Udostępnij Napisano 19 Marzec 2019 Cześć. Mam pytanie odnośnoe pompki SKS Airkompressor 12.0. Mianowicie pompując opone szospwą przyvokoło 6 barach powietrze zaczyna mi uciekać przez zawór pompki ( słychać to oraz widać na manometrze ) a przy dopompowaniu do około 8 bar zjawisko się nasila. Ktoś wie co to może być? Podejżewam że uszczelki jednak nie moge nigdzie ich znaleźć. Macie może link do uszczelki bądz wiecie co innego może być nie tak? Odnośnik do komentarza
kaido2 Napisano 19 Marzec 2019 Udostępnij Napisano 19 Marzec 2019 Wyrobiona uszczelka przy zacisku zaworu, klasyka. Można sobie z tym łatwo poradzić, jednak jest to " na chwile" i trzeba zabieg co 2 -3 pompowania powtarzać. Odnośnik do komentarza
Majocha Napisano 19 Marzec 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 Marzec 2019 3 minuty temu, kaido2 napisał: Wyrobiona uszczelka przy zacisku zaworu, klasyka. Można sobie z tym łatwo poradzić, jednak jest to " na chwile" i trzeba zabieg co 2 -3 pompowania powtarzać. Czyli ta uszczelka ktora jest w gnieździe ( dziurce ) na wentyl czy ta od dźwigienki blokującej? Podasz sposób na rozwiązanie tego problemu, bo narazie nie chcę kupować całego zaworu? Odnośnik do komentarza
kaido2 Napisano 20 Marzec 2019 Udostępnij Napisano 20 Marzec 2019 (edytowane) Tak, tak która jest w gnieździe na zawór ( wentyl ). Sposob jest prosty , nawet specjalnie nie trzeba główkować. Wystarczy okleić zawór np taśmą. Edytowane 20 Marzec 2019 przez kaido2 Odnośnik do komentarza
SzpiceR Napisano 26 Marzec 2019 Udostępnij Napisano 26 Marzec 2019 W dniu 19.03.2019 o 17:03, Majocha napisał: Macie może link do uszczelki bądz wiecie co innego może być nie tak? "Zestaw naprawczy pompki sks" Znajdziesz w wielu sklepach, więcej niż 15 pln raczej nie kosztuje Odnośnik do komentarza
ostry2407 Napisano 14 Sierpień 2019 Udostępnij Napisano 14 Sierpień 2019 a ja mam problem bo pompka w ogóle nie pompuje. 2 miesiące użytkowania i kicha Odnośnik do komentarza
User56sz Napisano 18 Wrzesień 2019 Udostępnij Napisano 18 Wrzesień 2019 Sprawdź uszczelki tłoka, daj na niego trochę wazeliny Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi