uazar Opublikowano 9 Maja 2017 Opublikowano 9 Maja 2017 (edytowane) Cześć. Planuje w tym roku trip Świnoujście - Gdynia. Czyli zapewne będę śmigał R10. Znając życie wielu z Was zrobiło już całą tą trasę albo jakąś jej część. Podzielcie się ze mną doświadczeniami związanymi z miejscami na tej trasie. Co zobaczyć? Gdzie spać? (na dziko lub "na legalu") Gdzie zjeść? Z góry wielkie dzięki! Na pewno te informacje przydadzą się wielu. Edytowane 9 Maja 2017 przez uazar 1
LukasFR22 Opublikowano 9 Maja 2017 Opublikowano 9 Maja 2017 Dołączam się z pytaniami też w tym roku chcę zaliczyć Hel itp.
scarecrow Opublikowano 9 Maja 2017 Opublikowano 9 Maja 2017 Cytat Polskie wybżeze Bałtyku No błagam Where is admin? 1
uazar Opublikowano 9 Maja 2017 Autor Opublikowano 9 Maja 2017 23 minuty temu, scarecrow napisał: No błagam Where is admin? as requested
Kuboll Opublikowano 9 Maja 2017 Opublikowano 9 Maja 2017 (edytowane) W ubiegłe wakacje byłem z Żoną na Helu. Zabraliśmy 2 rowery na samochód. Polecam półwysep, po tych wakacjach to dla mnie najładniejsza część wybrzeża. Nocowaliśmy w Jastarni. Wzdłuż całego półwyspu jest ścieżka rowerowa także można troche pojeździć. Można się wybrać do Juraty, Helu a w drugą stronę np. do Kuźnicy i Chałup. W Jastarni jest też dużo atrakcji poza rowerowych jak np. kitesurfing. Można też wybrać sie pociągiem do Trojmiasta i pozwiedzać. Najlepsza ryba przy zejsciu na plażę ul. Plażowa Edytowane 9 Maja 2017 przez Kuboll
PaweL_Unibike Opublikowano 10 Maja 2017 Opublikowano 10 Maja 2017 Dwa lata temu pokonałem dystans: Władysławowo>>>>Hel polecam, bo jedziemy i asfaltem ale i lasami, naprawdę super przygoda
fotogrimes Opublikowano 11 Maja 2017 Opublikowano 11 Maja 2017 Władek- Hel to wycieczka na 1 dzień. Ja miałem to nieszczęście, że pojechałem w zeszłym roku na majówkę i ludzi było tyle, że na szosie ruch był mniejszy. Do tego nie było możliwości wrócenia pociągiem bo tyle ludzi czekało w kolejce, że wróciliśmy też rowerem. Dla mnie ok, ale (wówczas) żona padła mi po drodze i wracaliśmy kuuuuupę czasu. Niby jest spoko, ale jednak czegoś w tej trasie brakuje. 1
malkontent Opublikowano 28 Maja 2017 Opublikowano 28 Maja 2017 (edytowane) Ścieżka Władek - Hel jest fajna po sezonie. Ja przejechałem ją dwa razy, z tym, że w dłuższej wersji. Rano zbierałem się z Rumi (następne miasto za Gdynią w drodze na Hel) autobusem szynowym i potem powrót do domu. Najpierw ścieżką do Władka, potem R10 w kierunku na Gdynię. Trasa jest prosta i te 68-70 km (w zależności od wariantu) jest w stanie zrobić osoba która która już trochę jeździ. Przewyższeń prawie nie ma. Trzeba tylko uważać w miejscowości Błądzikowo (znamienna nazwa) żeby nie zabłądzić, oznaczenie szlaku jest tam słabe i trasa biegnie inaczej niż się wydaje - nie wzdłuż brzegu. Jeżeli ktoś pobłądzi i tak dojedzie do Rzucewa, ale po błotnistych, leśnych drogach nie będzie to przyjemna droga. Edytowane 28 Maja 2017 przez malkontent
Michex Opublikowano 1 Czerwca 2017 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Powyższą trasę przejechałem kilkukrotnie, w zeszłym roku z Gdyni promem na Hel i na kołach do Gdyni. Trasa Hel - Władysławowo dla mnie to była mordęga, ludzi pełno, pełno niedzielnych rowerzystów, którzy nie wiedzą jak się poruszać po ścieżkach. Dla mnie ten odcinek jest strasznie nudny ale już od Władka do Gdyni jest ciekawiej.
Łukasz Rybandt Opublikowano 5 Czerwca 2017 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Jak już będziecie w okolicach Półwyspu Helskiego to polecam trasę tuż przed Półwyspem Swarzewo - Krokowa 18 km. asfaltu. Trasa rowerowa wiodąca nasypem dawnej linii kolejowej łączy Swarzewo z Krokową. Początek trasy mieści się nieopodal stacji kolejowej w Gnieżdżewie, niespełna kilometr od Swarzewa. Trasa jest prowadzi przez malowniczy i urozmaicony krajobraz. Na pierwszych kilometrach trasa wiedzie wśród charakterystycznych, ogromnych elektrowni wiatrowych. Później krajobraz jest mniej różnorodny, chociaż nie znaczy to, że trasa staje się monotonna. Wiedzie wśród malowniczych pól i łąk, pokonując dość łagodne podjazdy i zjazdy. Czytaj więcej na:http://rowery.trojmiasto.pl/Trasa-rowerowa-Swarzewo-Krokowa-n50847.html#tri
stasiu Opublikowano 16 Czerwca 2017 Opublikowano 16 Czerwca 2017 (edytowane) w razie czego mam domek letniskowy we Władysławowie Po taniości wynajmę . Edytowane 16 Czerwca 2017 przez stasiu
rychu-90 Opublikowano 19 Lipca 2017 Opublikowano 19 Lipca 2017 Jeżeli temat aktualny to chętnie podzielę się informacjami odnośnie noclegów. Rok temu jechałem tą trasę i szukałem noclegów będąc dopiero w danym mieście i wszystko fajnie wyszło. Obecnie nie mam dostępu do tych adresów, ale jeżeli autor jest ciągle zainteresowany, to jutro mógłbym napisać więcej. 1
uazar Opublikowano 19 Lipca 2017 Autor Opublikowano 19 Lipca 2017 3 minuty temu, rychu-90 napisał: Jeżeli temat aktualny to chętnie podzielę się informacjami odnośnie noclegów. Rok temu jechałem tą trasę i szukałem noclegów będąc dopiero w danym mieście i wszystko fajnie wyszło. Obecnie nie mam dostępu do tych adresów, ale jeżeli autor jest ciągle zainteresowany, to jutro mógłbym napisać więcej. Jasne! To przydatne info nie tylko dla mnie
stasiu Opublikowano 20 Lipca 2017 Opublikowano 20 Lipca 2017 (edytowane) ostatnio pisałem temat pt. " kwatery przyjazne rowerzystom. " pisałem tam o drodze R 10 ( wybrzeże polskie ) jaki i inne miejsca. Właściwie pisałem sam do siebie a jeden z forumowiczów wkońcu napisał mi coś takiego. po co piszesz jak jest booking.com . ręce mi opadły. Ale może cos w tym jest. Temat usunięty ps. jak rok temu jechałem R10. to był problem noclegu na jedną dobę ( mówie o pokojach czy domkach a nie o polu namiotowym ) Edytowane 22 Lipca 2017 przez stasiu pisownia
Rekomendowane odpowiedzi