Skocz do zawartości

SR Suntour M3030 skok 75mm - nieprawidłowa praca.

xKarolx

Rekomendowane odpowiedzi

Mam rower kross hexagon x3 i mam tago amora, i trzeba dużej siły nacisku żeby się ugioł. Nie moge kupić nowego bo nie mam budżetu. Co zrobić żeby go rozruszać żeby chodził lepiej lub rozkręcić i wyczyścić i wysmarować

Z jednej strony masz pokrętło scisku (twardość sprężyny) może wystarczy pokrecic by sprężyna nie była tak twarda
Ewentualnie można np wymienić sprężyne na miękką na stronie activia.sgl.pl musiał byś się z nim tam skontaktować i spytać o sprężyne która była by miękka, koszt samej sprężyny 40 zł
Jeżeli amortyzator jest już jakiś czas u ciebie można też zrobić mu przegląd na pewno pomoże
Tutaj poniżej masz link do sprężyn
https://activia.sgl.pl/czesci/czaci-zamienne/sprazyny-i-podzespoy/sprazyny/294

To uginacz ze sprężynę z tapczanu :D kup coś normalniejszego i nie za milion złotych ale np Rock Shoxa XC 28 cena około 400 złotych, też sprężyna ale działa fajnie, jest tłumienie odbicia, jest blokada na koronie, Moja go ma w swoim trekkingu i jest zadowolona. :) 

Edytowane przez Kruk

Ostatnio u mnie sobie jeden klient dobrał fajną spręzynę bo też mu ciężko chodziło. Może by się coś znalazło ze spręzyn lecz forumowicz by musiał do mnie przyjechać bo mam 2 półki sprężyn bez opisu i trzeba by było coś dobrać

• Lubię to! 1