PiotrBaryla Opublikowano 12 Października 2017 Opublikowano 12 Października 2017 (edytowane) Witam. Jako, że również mam problem z pobraniem treningu z mojego Mio 105. Zwracam się z prosbą do Kufir-a o pomoc z programem nie mogę pisać jescze wiadomości. Edytowane 15 Października 2017 przez PiotrBaryla błąd w pisowni
martenn Opublikowano 13 Października 2017 Opublikowano 13 Października 2017 Mi ostatecznie na jednym kompie z Windows 10. Niestety doczytałem, że 105 nie jest już produkowane i wsparcie zupełnie się kończy. Szkoda, bo samo urządzenie fajne.
skulay Opublikowano 18 Października 2017 Opublikowano 18 Października 2017 Dnia 16.05.2017 o 11:13, Kufir napisał: Jeśli ktoś ma problem z wgrywaniem treningów z MIO przez Cyclo Agenta na Strave czy Endomondo może się do mnie zwrócić z pomocą (przez prywatną wiadomość). Udostępnię program do wczytywania treningów, oraz najnowsze oprogramowanie (Firmware) producenta w języku Polskim oznaczone numerem: Mio Cyclo 105 FW 2.0.2 PL Kufir Możesz jeszcze wysłać mi aktualizację do mio 105, będę wdzięczny
Gość Opublikowano 18 Października 2017 Opublikowano 18 Października 2017 2 minuty temu, skulay napisał: Kufir Możesz jeszcze wysłać mi aktualizację do mio 105, będę wdzięczny Podaj Emaila.
PiotrBaryla Opublikowano 18 Października 2017 Opublikowano 18 Października 2017 (edytowane) Kufir Też się uśmiechnę jeśli mogę? Edytowane 18 Października 2017 przez PiotrBaryla błąd
Gość Opublikowano 19 Października 2017 Opublikowano 19 Października 2017 9 godzin temu, PiotrBaryla napisał: Kufir Też się uśmiechnę jeśli mogę? Wysłane
B K Opublikowano 31 Października 2017 Opublikowano 31 Października 2017 Dwa pytania do użytkowników MIO 105? 1. Czy można zgrywać pliki treningu z pominięciem Mio Share bezpośrednio na dysk np. w formacie GPX? 2. Czy licznik lub aplikacja MIO share pokazują takie wartości jak czas spędzony w danej strefie tętna? Nie mam konta premium na na Stravie czy Endo, a mój obecny pulsometr ma taką funkcję i jest ona dla mnie istotna.
Franz Mauer Opublikowano 31 Października 2017 Opublikowano 31 Października 2017 @B K Masz wgląd w takie informacje. Z tego co pamietam to Magellan pozwala na uzyskanie bardziej szczegółowych informacji ściąganych z MIO. 1
piekielnyadas Opublikowano 31 Października 2017 Opublikowano 31 Października 2017 Witam. Takie pytanie odnośnie Mio 105 i miernika Stages. Czy trzeba zastosować "zewnętrzny" czujnik kadencji czy wystarczy ten wbudowany w miernik?
pablos312 Opublikowano 7 Listopada 2017 Opublikowano 7 Listopada 2017 Dnia 16.05.2017 o 11:13, Kufir napisał: Jeśli ktoś ma problem z wgrywaniem treningów z MIO przez Cyclo Agenta na Strave czy Endomondo może się do mnie zwrócić z pomocą (przez prywatną wiadomość). Udostępnię program do wczytywania treningów, oraz najnowsze oprogramowanie (Firmware) producenta w języku Polskim oznaczone numerem: Mio Cyclo 105 FW 2.0.2 PL Witam, właśnie zakupiłem Mio Cyclo 105 i mam problem ze zrzutem treningów na PC. Mam komunikat ze dane zostały pozytywnie zsynchronizowane z Cycle Agent dodane do Mio Share, ale nie są widoczne wogóle. Proszę o pomoc i wskazówki
Marek Karnecki Opublikowano 7 Listopada 2017 Opublikowano 7 Listopada 2017 Pablosie trzysta dwanaście czy na pewno sprawdzałeś tutaj ?http://www.mioshare.com/recording pozdr
martenn Opublikowano 8 Listopada 2017 Opublikowano 8 Listopada 2017 @pablos312 @Marek Karnecki właśnie miałem dokładnie to samo, wszystko niby w porządku, a ani śladu na mioshare. Aplikacja jest słaba na maksa, to że wyświetla komunikat że wszystko jest ok nie oznacza że tak jest :-p U mnie pomogła instalacja na innym kompie.
pablos312 Opublikowano 8 Listopada 2017 Opublikowano 8 Listopada 2017 Ja bede reklamował urządzenie, nie bede kupował nowego komputera bo moze na nim zadziała dobrze, bez przesady, aplikacja jest zła i firma nie chce jej naprawic
martenn Opublikowano 8 Listopada 2017 Opublikowano 8 Listopada 2017 Dokładnie jest tak jak piszesz. Jako, że 105 już nie jest produkowane, a samo Mio mówi że przestaje wspierać, to nie spodziewaj się cudów ;-) Ja bym liczył na wymianę na inny model. Ja swój trzymam tylko dlatego, że mi na jednej maszynie działa.
rafik1000 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Witam mam pewien problem. Ściągnąłem aktualizację licznika i nie mam możliwości ustawić języka polskiego. Dodatkowo nie mogę importować tras z licznika do kompa. Możecie mi jakoś pomóc. Z góry dziękuję
rutra Opublikowano 6 Marca 2018 Opublikowano 6 Marca 2018 Dnia 8.11.2017 o 08:22, martenn napisał: @pablos312 @Marek Karnecki właśnie miałem dokładnie to samo, wszystko niby w porządku, a ani śladu na mioshare. Aplikacja jest słaba na maksa, to że wyświetla komunikat że wszystko jest ok nie oznacza że tak jest :-p U mnie pomogła instalacja na innym kompie. Witam, Zainstalowałem cycloagenta mając podłączony licznik przez haba usb i tylko gdy licznik był podłączony przez haba treningi były zrzucane. Jeżeli podłączyłem go do innego portu usb (bezpośrednio do kompa) to synchronizacja nie szła. Dopiero ponowna instalacja cycloagenta pomogła. Może więc nie ma konieczności zmiany komputera, a jedynie trzeba pamiętać, w który port podłączony był licznik?
Franz Mauer Opublikowano 6 Marca 2018 Opublikowano 6 Marca 2018 6 godzin temu, rutra napisał: w który port podłączony był licznik Tak. Ma dokładnie tak samo.
Cad_nas Opublikowano 13 Marca 2018 Opublikowano 13 Marca 2018 Witam. Mam problem z mio 105. Otóż nie mogę zgrać treningów z mio do komputera poprzez cyclo agenta na win10. Dodam iż urządzenie się synchronizuje i wszystko przebiega prawidłowo oprócz przesłania historii treningów. W ogóle nie są widoczne w mioshare. Problem na win7 nie występuje. Czy da radę jakoś to zrobić aby działało na win10? Jak ktoś wie jak to zrobić niech podeśle na email: warazy2@wp.pl Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
Gość Opublikowano 14 Marca 2018 Opublikowano 14 Marca 2018 9 godzin temu, Cad_nas napisał: Witam. Mam problem z mio 105. Otóż nie mogę zgrać treningów z mio do komputera poprzez cyclo agenta na win10. Dodam iż urządzenie się synchronizuje i wszystko przebiega prawidłowo oprócz przesłania historii treningów. W ogóle nie są widoczne w mioshare. Problem na win7 nie występuje. Czy da radę jakoś to zrobić aby działało na win10? Jak ktoś wie jak to zrobić niech podeśle na email: warazy2@wp.pl Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam. A próbowałeś odpalić Mio cyclo agenta w trybie zgodności z Windows 7?
Cad_nas Opublikowano 14 Marca 2018 Opublikowano 14 Marca 2018 8 godzin temu, SpiderMAN napisał: A próbowałeś odpalić Mio cyclo agenta w trybie zgodności z Windows 7? Tak próbowałem. Nawet wyłączałem zapory, antywirusy itp. Nic nie pomogło.
maciek697 Opublikowano 19 Marca 2018 Opublikowano 19 Marca 2018 Podłączę się pod temat. Kupiłem Mio Cyclo 105 nie mając świadomości, że do zapisanej zawartości mogę dostać się tylko przez Windows. W domu korzystam z Linuxa. Udało mi się w pracy, na służbowym komputerze zainstalować CycloAgent i wszystko było ok. Dane ładnie synchronizowały się z kontem mioshare, trasy sprawnie trafiały na Stravę (choć były różnice w długości trwania aktywności, czy trasy). Komputer pracował pod kontrolą systemu Windows 7 64bit. Niestety czas wymógł przejście na Windows 10 i po aktualizacji nie mam już uprawnień do instalacji programów. Poskładałem w domu jakieś stare pudło Comaq'a i na nim postawiłem Windows 7 64bit. Tu instaluję CycloAgent i mam appcrash przy uruchamianiu aplikacji. Program startuje, pozwala na wprowadzenie danych konta, po czym się wyłącza informując o błędzie. Na podłączonym urządzeniu widać, że program próbuję się z nim komunikować. Próbowałem uruchamiać program bez podpiętego pod komputer urządzenia, z wyłączoną siecią w trybach zgodności z różnymi starszymi wersjami Windows.... na próżno. Zawsze to samo. Macie jakieś pomysły? Może link do jakiejś starszej wersji aplikacji. Próbowałem także wersji programu dostarczonego przez Magellan.
bbc Opublikowano 20 Marca 2018 Opublikowano 20 Marca 2018 A probowales w domu przez Wine?Wysłane z mojego LG-K100 przy użyciu Tapatalka
Adam17 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Witam. Mam taki problem z Mio Cyclo 105, że źle liczy mi odległość i średnią prędkość, ale tylko na ekranie licznika. Po zgraniu wszystkiego przez cyclo agent na strave dystans i prędkość są ok, ale już w mioShare odległości są pokazane złe, nawet o 40 km więcej na 100 km. Korzystam z czujnika prędkości i kadencji Tacxa i prędkość chwilowa jest ok. Mam koła szosowe 700c o szerokości 25 i w ustawieniach zaznaczyłem 700c. Już raz zresetowałem licznik do ustawień fabrycznych, ale to nic nie dało. Niby nie patrze na przejechany dystans podczas treningu, ale jak jadę 100km to chciałbym mieć jakąś podpowiedź ile mi jeszcze zostało.
Nurek_ Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Sprawdź, czy taki sam problem będziesz miał po odłączeniu czujnika - tak, żeby licznik zbierał dane z GPS-a a nie z czujnika. Miałem podobne problemy, jak poluzował mi się magnes na kole i licznik nie łapał go, albo łapał co któryś obrót. Wtedy nie wiedział skąd brać dane i głupoty zapisywał. 1
Rekomendowane odpowiedzi