akduj Opublikowano 13 Marca 2019 Opublikowano 13 Marca 2019 Ostateczny werdykt znawców, jest problem czy nie ma. Odwrocony rower na siodelko, z całej siły puszczone w ruch tylne koło (siła bardziej Wojewódzkiego niż Pudzianowskiego) kręci się 28 sekund. Rower nówka. Hamulce tarczowe wyregulowane, nic nie trzeszczy, nic ociera, ale wynik jak wyżej, jest problem czy nie ma.?
Kruk Opublikowano 13 Marca 2019 Opublikowano 13 Marca 2019 Myślę że szukasz problemu tam gdzie go nie ma.
Gość Opublikowano 13 Marca 2019 Opublikowano 13 Marca 2019 A tylna piasta jest na maszynach czy na kulkach? Jeśli na kulkach i uważasz, że koło powinno dłużej się kręcić, to można delikatnie poluzować konusy. Zresztą, najlepiej koło wyjąć, wziąć w ręce i zakręcić nim. Jeśli jest opór na łożyskach, to zaraz to poczujesz, a jeśli koło kręci się gładko, to nie ma problemu. Ja bym jednak nie dramatyzowała.
SzpiceR Opublikowano 13 Marca 2019 Opublikowano 13 Marca 2019 1 godzinę temu, Kruk napisał: Myślę że szukasz problemu tam gdzie go nie ma. WAT'ów szuka
akduj Opublikowano 13 Marca 2019 Autor Opublikowano 13 Marca 2019 Wasze żarty mnie uspokajają, może faktycznie jest dobrze. cieszę się, że nie przyniesiono mojego posta do e bikow
Rekomendowane odpowiedzi