Skocz do zawartości

ROMET ASPRE Jaki rozmiar wózka tylniej przerzutki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obecnie mam rower - Romet Aspre 2018 i potrzebuję wymienić tylnią przerzutkę,  ale nie wiem do końca na jaką. Shimano Claris RD R2000 SS czy SG? Z tego co wiem moja ogólna pojemność to 33 ale chce aby ktoś mi doradził bo u mnie w mieście nie ma tych części i muszę zamówić z internetu. Mógłby ktoś doradzić proszę? 😕

SG:

https://allegro.pl/oferta/przerzutka-tylna-szosa-shimano-claris-rd-r2000-ss-7697621145

GS:

https://allegro.pl/oferta/przerzutka-tylna-shimano-claris-rd-r2000-8-sp-gs-7842951059

Opublikowano (edytowane)

jeśli się nie mylę jest różnca w długości wózka, ss będzie chyba najkrótszą dostępną opcją i to jest zły pomysł, ss by było do kasety 11-24 czy coś takiego, a gs idzie na większą pojemność i jest to nawet w aukcji napisane

Producent: Shimano

Grupa: Claris

Model: RD R2000

Przeznaczona dla napędów: 2/3x8

Liczba przełożeń: 8 biegów

Długość wózka: GS

Tylna indeksowalna zmiana przełożeń SIS

Konstrukcja o szerokim zawiasie pantografu

Regulacja napięcia linki

Max. przednia dyferencja: 20T

Całkowita pojemność 43T

Duża zębatka max 34T

Ilość zębów kółek przerzutki: 11/11T

Oryginalne opakowanie

Kod produktu: ERDR2000GS

GS jest dlaCiebie.

Edytowane przez GordonFrey
Opublikowano
2 minuty temu, GordonFrey napisał:

jeśli się nie mylę jest różnca w długości wózka, ss będzie chyba najkrótszą dostępną opcją i to jest zły pomysł, ss by było do kasety 11-24 czy coś takiego, a gs idzie na większą pojemność, niestety nie wiem jaki jest jej max. 

Mylisz się. Szczególnie przy wytłuszczonym stwierdzeniu.

Co do tematy:

1. Zły dział.

2. Jedna i druga będzie działać. Kupując GS stracisz minimalnie (pewnie niezauważalnie) na precyzji/szybkości działania ale jeśli będziesz chciał założyć kasetę o lżejszych przełożeniach np. 11-34 to nie będziesz wtedy musiał jej wymieniać.

Opublikowano
4 godziny temu, SzpiceR napisał:

Akurat ma tam chyba 11-34 albo 11-32 nie pamietam 🙂

Opublikowano

Zdjęcia są identyczne 😉 same przerzutki różnią się długością wózka - odstępem kółek przerzutki od siebie.

W rowerze masz GS ale SS też będzie działał.